Aston Martin a James Bond idú k sebe ako cukor a káva. Daniel Craig, herec, ktorý sa preslávil ako Agent 007, sa vzdá svojho klenotu, ktorý mu bol predaný v roku 2014.

Na zakázku vyrobená verzia Midnight Blue 2014 Centerary Edition Vanquish prepletená s postavou Jamesa Bonda, inak známeho ako Agenta 007, bude ponúknutá 20. apríla v New Yorku do dražby. Výnosy s aukcie budú prínosom pre sieť Opportunity Network,  ktorá pomáha mladým ľudom s kariérnym  rozvojom.

“Tento Aston Martin Vanquish je prehliadkou automobilovej techniky s úžasnou radosťou s jazdy”, hovorí Craig. “Aj keď mi bude chýbať, chcem aspoň takto podporiť veľmi dôležitú prácu spoločnosti TheOpportunityNetwork s predajom.”

Automobilka vytvorila tento Aston Martin na oslavu storočného založenia firmy. Navrhnutý a ručne postavený Vanquish v globálnom sídle spoločnosti vo Warwickshire v Anglicku. Je vybavený benzínovým 12-valcovým motorom s objemom 6 litrovautomatickou prevodovkou. Vozidlo má ľahkú hliníkovú konštrukciu prepojenú s exteriérom z uhlíkových vlákien inšpirovanú z motoršportu. Zatiaľ čo ručne prepracovaný interiér bol vyrobený s jemnej luxusnej kože, uhlíkových vlákien a hliníka. Rýchlostné rozpätie Vanquishu sa pohybuje až do 295 kilometrov za hodinu.

Auto je vybavené exteriérom a interiérom na mieru pod drobnohľadom spolupráce Mareka Reichmana a Daniela Craiga. “Bondova” preferencia pre džínové a tmavé farby vyústila do unikátneho polnočného modrého zovňajšku a tmavo modrého, ručne šitého koženého interiéru.

Aston Martin bude k videniu pred aukciou v galérii Christie´s v Los Angeles od 27. februára do 3. marca. Šťastlivec, ktorému sa podarí toto auto získať, bude mať navyše možnosť navštíviť centrálu spoločnosti Aston Martin v Gaydone vo Warwickshire a stretnúť sa s Reichmanom na súkromnej prehliadke výrobných zariadení vrátane možnosti pozorovať každý krok výroby automobilu od začiatku až po finálnu fázu.

Táto lukratívna aukcia bola spustená prvý krát v Londýne v roku 2008.

Dnes je overenou vysoko selektívnou aukciou umeleckých diel a bohatej škály kultúrnych ikon. “Sme nadšení, že môžeme podporiť veľkodušnosť Daniela Craiga v sieti The Opportunity Network s ponukou jedinečného a nádherného športového vozidla,” hovorí riaditeľ predaja BeckyMacGuire. “Vo svojom pôvodnom stave, s výnimočným spracovaním a bezchybným pôvodom Aston Martin perfektne zapadá do predaja majstrovských diel Christie. Je to ako ikona 21. storočia, ktorá je vybavená neuveriteľne jemným motorom. “

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPo desiatich rokoch opäť v novom šate, akými zmenami prešlo nové Berlingo?
Nasledujúci článokSEAT – Nové SUV ponesie meno Tarraco