Domov News Ďalšia neovládateľná Tesla? Náraz vo veľkej rýchlosti do autobusu zachytili kamery

Ďalšia neovládateľná Tesla? Náraz vo veľkej rýchlosti do autobusu zachytili kamery

Čínskym mestom Wenzhou v provincii Če-ťiang sa prehnala rýchlo idúca Tesla Model 3. Divoká jazda skončila nárazom do autobusu, zdravotný stav posádky zatiaľ nie je známy.

Na videu je vidieť, ako automobil vo vysokej rýchlosti prechádza cez most, mestským bulvárom, kde sa na poslednú chvíľu vyhýba protiidúcemu vozidlu, no potom neskôr v oveľa užšej ulici naráža do autobusu mestskej hromadnej dopravy.

浙江溫州Tesla私家車疑似失控 高速狂飆後追尾巴士

V novembri sa podobná nehoda stala v čínskom meste Chaozhou. Pri nej prišli o život dvaja ľudia a traja utrpeli zranenia. Výsledkom údajne neovládateľného vozidla, ktoré začalo samé zrýchľovať, bola smrť motocyklistu a stredoškoláčky. Príčiny tejto nehody neboli do dnešného dňa vyšetrené.

Tesla na margo smrteľnej nehody uviedla, že miestnej polícii poskytne plnú súčinnosť pri jej vyšetrovaní. K nehode sa na platforme Weibo vyjadril rodinný príslušník vodiča, ktorý tvrdil, že „vodičovi sa auto nepodarilo zastaviť po tom, čo zistil, že brzdový pedál bol natoľko tuhý, že sa nedal zošliapnuť a stlačiť režim P. Auto náhle zrýchlilo a nedalo sa zastaviť.“ Reakcia Tesly na tieto obvinenia bola, že na základe backendových údajov bol plynový pedál dlho stlačený a v jednom bode zostal na 100 %, počas zrážky nedošlo k žiadnemu brzdeniu a vodič štyrikrát krátko stlačil prevodový stupeň P a rýchlo ho uvoľnil a brzdové svetlá sa tiež rýchlo rozsvietili a zhasli.

特斯拉潮州刹车失灵致2人死亡。 Tesla  brake failure,2 dead in chaozhou China

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSmutný koniec svetovo najznámejšieho slovenského startupu. AeroMobil smeruje do konkurzu
Nasledujúci článokSuzuki pripravuje malý, cenovo dostupný športiak