Automobilka Volvo patrí medzi najmenej nápadné značky na trhu.

To, že sa automobilka príliš nepredvádza, však neznamená menšiu kvalitu, akú poskytujú iné značky. Práve naopak, Volvo patrí medzi najrešpektovanejších výrobcov automobilov s vysokou výkonnosťou. Svedčí o tom aj fakt, že na známom okruhu Nurburgring prekonal ešte v roku 2016 úctyhodný rekord.

Konkrétne išlo o model Volvo Polestar S60. Po skončení Svetového šampionátu cestných vozidiel pod záštitou FIA v roku 2016 zostal tento model na trati. Bez akéhokoľvek predošlého pokusu dosiahol čas jedného kola 7 minút a 51 sekúnd, čo bolo o 4 sekundy menej ako dovtedajší rekord BMW M5.

Model S60 patril v tom období k najrýchlejším sériovým vozidlám z produkcie švédskej automobilky. Pod kapotou sa nachádzal dvojlitrový štvorvalec a auto poháňalo 362 koní. V súčasnosti sa športové modely S60 a V60 Polestar ponúkajú so sadou nových aerodynamických komponentov z uhlíkových vlákien. Celková optimalizácia vozidla pre predajný rok 2018 zahŕňa viac ako 250 komponentov. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 kilometrov za hodinu. Z 0 km/h na 100 km/h sa auto rozbehne za 4,7 sekundy.

Čo sa spomínaného rekordu týka, ten bol už niekoľkokrát prekonaný. Z pomyselného trónu zosadila Volvo značka Porsche so svojou Panamera Turbo. Aktuálne je v zaznamenaných časoch jedného okruhu vo vedení Jaguar SV Project 8 s časom 7:21. Tak či onak, Volvo sa na istý čas stalo vďaka svojmu S60 legendou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini Aventador Edizione GT Las Americas – Lambo s takmer 1000 koňmi.
Nasledujúci článokPRÁVE TERAZ: Ženeva 2018 Audi A6