Domov News Program študentského auta – v hlavnej role Škoda Enyaq

Program študentského auta – v hlavnej role Škoda Enyaq

Škoda odhalila tému tohtoročného „Študentského auta“. Aj tentokrát ide o zaujímavý koncept vozidla, ktoré sa ale pravdepodobne nikdy nedostane do sériovej výroby. Každoročný program českej značky umožňuje jej mladým študentom popustiť uzdu kreativite vytvorením jednorazového konceptu založeného na existujúcom civilnom automobile Škoda. V minulosti sme sa o šikovnosti mladých nádejí z Mladej Boleslavy už mohli presvedčiť.

Program “študentského auta”, predtým známy ako Azubi, prebieha od roku 2014. V minuloročnom projekte tím študentov značky Škoda premenil crossover Kamiq na divoký Afriq inšpirovaný rally. Študenti sa rozhodli doslova od základov pustiť do tvrdej práce a dotiahli premenu k dokonalosti. Premenili Kamiq, ako ho poznáme, do trojdverového off-roadu pripraveného na Dakar. Zdá sa však, že tento rok sa študenti rozhodli pustiť do trošku kľudnejších vôd motorizmu a vzali si na paškál automobil a sféru ďaleko odlišnú od drsného sveta rally.

Nejde o prvý elektromobil

Po prvý raz sa mladým študentom značky Škoda dostane do rúk plne elektrické SUV Enyaq iV s plánmi premeniť model postavený na platforme koncernu s názvom MEB na takzvanú „mobilnú kanceláriu“. Nebude to prvýkrát, čo program študentských áut vyústi do čisto elektrického vozidla. Ak sa vrátime trošku späť v čase, presnejšie do roku 2017, dostaneme sa k momentu odhalenia konceptu s názvom Element.

Šlo o vyššie položenú plážovú buginu, ktorá našla svoj základ v mestskom aute Citigo. Študentom však tohtoročný projekt ponúka šancu využiť účelovú elektrickú platformu modelu Enyaq a s ňou spojené výhody balenia. Pár náčrtov budúceho modelu ukazuje, čo sa už postupne v Mladej Boleslavi pripravuje. Zdá sa, že Enyaq iV prejde transformáciou s predĺženou zadnou časťou a strechou. Tým sa vytvorí priestor pre oblasť, ktorá bude domovom pre rozkladaciu posteľ, stôl a úložné priestory.

Pomôže aj samotný šéf dizajnu

V skutočnosti to pripomína niečo ako Sleep Pack, ktorý iba nedávno odhalili pre benzínovú Daciu Jogger. Študenti dostanú aj výraznú pomoc z radov značky Škoda. Ich mentorom a pomocníkom nebude nik iný ako ako šéf dizajnu značky Škoda Oliver Stefani a jeho blízki kolegovia. Úplné odhalenie nového konceptu študentského modelu Enyaq sa uskutoční koncom tohto roka. S odvolaním sa na minulosť sa určite máme na čo tešiť.

škoda mountiaq
Škoda Mountiaq

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTESCO na slovenských cestách testuje 27-tonový elektrický kamión
Nasledujúci článokKalendár jarnej údržby diaľničných tunelov. V tieto dni nimi neprejdete