Domov News Treba ho vôbec meniť? Jeep Wrangler prešiel faceliftom

Treba ho vôbec meniť? Jeep Wrangler prešiel faceliftom

Jeep Wrangler je absolútna legenda na poli drsných offroadov. Aktuálna generácia je tu s nami od roku 2017, a tak si zaslúžila decentný facelift. 

Keď sa povie offroad, takmer každý si ihneď predstaví Jeep Wrangler. Pôvodne armádne vozidlo sa aj po rokoch teší obrovskej obľube medzi fanúšikmi výletov do drsných podmienok mimo spevnených ciest. Americká automobilka si odhalenie schovala na domácu pôdu, a to na uplynulý autosalón v New Yorku. Aj keď sa zmeny na prvý pohľad hľadajú ťažšie, modernizácia Wrangleru prospela.

Jeep Wrangler

Proti prúdu

V dobe, keď mnohí výrobcovia v rámci modernizácie svojho portfólia pristupujú k zväčšovaniu prednej mriežky chladiča, členská automobilka koncernu Stellantis sa vybrala presne opačnou cestou. Modernizovaný Jeep Wrangler tak prichádza so zmenšenou, už ikonickou mriežkou chladiča. Menšie otvory nevylepšujú len estetickú stránku drsného offroadu. Sú navrhnuté tak, aby zlepšili prítok vzduchu k motoru, ale zároveň neprekážali novému navijaku od spoločnosti Warn, ktorý je možné objednať spolu s autom. Tento navijak nie je len na okrasu. Dokáže utiahnuť až 3,5 tony, a tak sa zapadnutia nemusíte obávať. Zákazníci po novom môžu vyberať z viac ako 10 dizajnov diskov kolies vo veľkostiach od 17 až do 20 palcov. Tieto disky môžu byť v závislosti od stupňa výbavy obuté do až 35-palcových pneumatík.

Jeep Wrangler

S vetrom vo vlasoch

Odnímateľná strecha je v prípade modelov Jeep Wrangler už samozrejmosť. V prípade modelového roku 2024 máte na výber hneď z niekoľkých možností. Samozrejme, môžete zvoliť plátennú skladaciu strechu, pevnú strechu v čiernom prevedení alebo vo farbe karosérie. Ďalej môžete zvoliť elektricky ovládanú strechu s názvom Sky One-Touch alebo nižšie dvere odľahčené o bočné okná. Do interiéru sa nasťahovala nová dotyková obrazovka informačného systému UConnect s celkovou uhlopriečkou 12,3 palca. Kvôli novej obrazovke sa museli premiestniť aj kruhové výduchy klimatizácie. Nový systém infotainmentu podporuje bezdrôtové pripojene Apple CarPlay a Android Auto. Ďalej na nej nájdete výstupy z exteriérových kamier určených do terénu alebo databázu vašich výletov mimo spevnenej cesty.

Jeep Wrangler

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolvo EX90 má vnútorné osvetlenie pripomínajúce slnečný svit
Nasledujúci článokPonuka ojazdených áut na trhu stúpa, ceny klesajú