Domov Autosalón Takto by mohol vyzerať nový Nissan Pathfinder. V Šanghaji odhalili jeho koncept

Takto by mohol vyzerať nový Nissan Pathfinder. V Šanghaji odhalili jeho koncept

Na prebiehajúcom autosalóne v Šanghaji odhalila automobilka Nissan svoj najnovší rad SUV. Ten zahŕňa koncept modelu Pathfinder a nový Qashqai, ktorý zažíva svoju čínsku premiéru a pripravuje sa na augustový vstup na tamojší trh.

Korene modelu Nissan Pathfinder siahajú až do roku 1985. Za ten čas vzniklo dovedna päť generácií, pričom tá súčasná si svoj debut odbila začiatkom 2021. Koncept odhalený na šanghajskom autosalóne je tak miernym prekvapením, nakoľko s určitosťou nie je predzvesťou novej generácie. Naznačovať by však mohol príchod faceliftu a vstup modelu na čínsky trh. Záujem oň neskrýva ani samotná automobilka.

Nový koncept síce vychádza z piatej generácie Pathfindera, no radikálne zmenil dizajn. Exteriér bol úplne prepracovaný a navrhnutý špeciálne s ohľadom na čínskych zákazníkov. Zároveň ukazuje, ako by mohla vyzerať modernizácia tohto SUV. Koncept disponuje novými prednými aj zadnými svetlometmi, ktoré spolu s novou a širšou prednou mriežkou dodávajú autu veľmi moderný vzhľad. Výraznou zmenou si prešiel aj predný nárazník, zatiaľ čo vzadu by sme vedeli nájsť črty charakteristické pre súčasný model. Nový koncept Nissan Pathfinder však celkovo vyzerá ako úplne iné auto.

Úpravami prešiel aj interiér

Pozorným čitateľom určite neunikol ani nový zadný spojler, absencia zadného stieraču či nové disky kolies. Čo sa týka interiéru vozidla, tak aj ten si prešiel viacerými zmenami. Nejde však o nič radikálne ako v prípade zovňajšku a aj naďalej ponúka tri rady sedadiel. Jednou z výraznejších zmien je prepracovanejšie zaintegrovanie displeju infotainmentu do prístrojovej dosky a pozmenený dizajn vetracích otvorov. Interiér všeobecne pôsobí veľmi luxusne a elegantne, pričom takmer vôbec neevokuje terénne schopnosti tohto SUV.

Technické parametre nepoznáme

Nissan doposiaľ neuviedol žiadne technické parametre svojho nového konceptu a rovnako ani typ pohonu. Môžeme tak len hádať či ide o elektromobil, hybrid alebo klasický spaľovák. Automobilka v podstate okrem odhalenia dizajnu neprezradila žiadne detaily a tak nevieme, či má byť koncept predzvesťou globálneho faceliftu alebo len verzie exkluzívne ponúkanej na čínskom trhu. Každopádne, novinka vyzerá úžasne a bola by škoda keby nezavítala aj do ostatných kútov sveta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVysoké emisie lietadiel? Mýtus je vyvrátený, toto je realita
Nasledujúci článokChevrolet Silverado prichádza v omladenej verzii do každého terénu