Domov News Ostrá limitka VW Golf R 333 klope na dvere. Čo o nej...

Ostrá limitka VW Golf R 333 klope na dvere. Čo o nej vieme?

VW Golf R 333

Volkswagen už o pár týždňov oficiálne predstaví limitovaný Golf R 333. Zatiaľ nás automobilka vábi prvými zábermi.

V roku 2014 VW odhalil koncept s názvom Golf R400. Ostrý hatchback so 400 koňmi mal blízko aj k sériovej výrobe, no automobilka nakoniec uviedla, že cena a náklady na údržbu by boli príliš veľké. Projekt tak dostal stopku. Ostrejší Golf R však nakoniec predsa len prišiel, a to v roku 2022, kedy značka predstavila jeho špeciálnu edíciu na oslavu 20. výročia divízie R. Výkon sa vyšplhal z pôvodných 235 kW (320 k) na 245 kW (333 k), čím sa stala najvýkonnejším Golfom ponuky. Už 31. mája však VW predstaví ďalšiu limitku, ktorá sa postaví na vrchol potravinového reťazca.

Magických 333 koní

Hovoríme o edícii Golf R 333. Toto označenie však nie je vôbec náhodné, nakoľko odkazuje práve na výkon 333 koní a pravdepodobne aj na počet kusov, ktoré automobilka vyrobí. Po vzore výročnej edície bude aj „333“ disponovať preplňovaným 2,0-litrovým štvorvalcom TSI naladeným na 245 kW, teda 333 koní so 420 Nm krútiaceho momentu. Prvé oficiálne video novinky odhaľuje štvoricu koncoviek výfukového systému Akrapovič, 19-palcové disky kolies Estoril či športové brzdy s vŕtanými kotúčmi a modrými strmeňmi s logom R. Pochopiteľne, nechýbajú ani nápisy „333“, ktoré už na prvý pohľad dávajú na známosť, že ide o špeciálnu verziu.

Po vzore edície 20 rokov R bude k dispozícii len vo variante hatchback. Záujemcovia o praktickejšie kombi si tak musia nechať zájsť chuť. Nakoľko bude disponovať aj rovnakou technikou, očakáva sa, že na stovku bude taktiež šprintovať za 4,6 sekundy s maximálnou rýchlosťou obmedzenou na 270 km/h. Na viac informácií si budeme musieť počkať do oficiálneho predstavenia na konci mája. Keďže pôjde o limitovanú sériu, čakáme aj poriadne mastnú cenu. Výročný Golf R sa v domácom Nemecku predával za takmer 60-tisíc eur a obdobnú cenovku pravdepodobne dostane aj R 333.

New Golf R 333 Limited Edition | Sneak Peek | Volkswagen R

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPeugeot 2008 má po facelifte: nový hybrid, nafta stále v ponuke
Nasledujúci článok632 koní a spotreba benzínového dvojlitra. Dva úsporné rýchliky, ktoré vás nezoderú z kože