Domov Elektromobilita Malá myška je späť. Fiat Topolino mieri do ulíc

Malá myška je späť. Fiat Topolino mieri do ulíc

Päťstovka má menšieho súrodenca. Znovuzrodený Fiat Topolino je malé elektrické vozidlo určené pre násťročných obyvateľov prímorských miest, dokonca má aj sprchu.

Vrátilo sa jedno z najlegendárnejších ľudových talianskych áut. Ikonický Fiat Topolino v modernom šate presne sedí k svojmu názvu. Malá myška meria na dĺžku len 2,53 metra a nie je tak len najmenším modelom značky, ale radí sa aj k najmenším elektromobilom vôbec.

Fiat Topolino

Komický základ

Ako základ pre ikonický Fiat Topolino poslúžil dobre známy, pomerne komický Citroën Ami. Síce svojim moderným dizajnom veľmi nepripomína pôvodný model z tridsiatych rokov minulého storočia, vzdáva však hold ešte kultovejšiemu Fiatu 500. Novinka je pripravená hneď v dvoch karosárskych prevedeniach. Štandardná, uzavretá verzia do mesta a štýlovejšia verzia bez strechy, nesúca prívlastok Dolce Vita. Tá je ako stvorená do prímorských letovísk, aj vďaka nevšednej, avšak originálnej  doplnkovej výbave.

Fiat Topolino

Ako vajce vajcu

Pre zjednodušenie výroby sa talianska automobilka rozhodla predávať novinku v jednej jedinej farbe. Vyvolenou sa stala zelená farba Verde Vita. Ako v prípade lakovania, tak aj pri kolesách nemáte na výber. Jeden jediný dizajn však sadol autu ako uliaty. Všetky exempláre sa tak budú líšiť jedine doplnkovou výbavou, keďže aj interiér je dostupný len v jednom jedinom prevedení. V doplnkovej výbave malého Topolina sa nachádzajú také vychytávky ako USB ventilátor, bluetooth reproduktor alebo termo fľaška na studené alebo teplé nápoje. V prímorských destináciách vám veľmi dobre poslúžia poťahy na sedadlá, alebo integrovaná sprcha po strávenom dni na pláži.

Fiat Topolino

Jedine na krátke vzdialenosti

S novým Fiatom Topolino nezájdete ďaleko. Preto je hneď jasná skupina, pre ktorú je určené. Malá 5,4 kWh batéria poskytuje dojazd len 75 kilometrov. Neohúri vás ani jeho maximálna rýchlosť, nakoľko je len 45 km/h. Výhodou tohto akumulátora však je, že sa na plnú kapacitu dokáže nabiť už za štyri hodiny. Ďalšou výhodou je možnosť toto autíčko šoférovať už od 16-tich rokov s vodičským oprávnením A1. Fiat sľubuje dodanie prvých kusov už tento rok. Základná cena sa bude pohybovať niekde pod úrovňou 10 000 eur. Či je to adekvátna cena za takúto malú myšku, už posúďte sami, rozhodne však ide o veľmi štýlové autíčko.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hodnotení 18

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLamborghini Diablo ožíva
Nasledujúci článokElektrický Hummer EV smeruje do armády