startstop

Škoda ukázala interiér Kodiaqu aj Superbu

Ešte pred svetovou premiérou nových generácií modelov Kodiaq a Superb predstavuje Škoda ich interiér s virtuálnym kokpitom, head-up displejom a 13″ obrazovkou infotainmentu.

Volič DSG prevodovky má nové miesto na stĺpiku riadenia. Jednoduchý dizajn stredovej konzoly teraz ponúka cestujúcim viac priestoru. Multifunkčné ovládače (Smart Dials) umožňujú jednoduchšie ovládanie funkcií. Každý z otočných a stlačiteľných ovládačov poskytuje intuitívny a ľahký prístup k mnohým funkciám vozidla, digitálny displej na ovládačoch umožňuje komplexný prehľad.

Škoda
Kodiaq

Vďaka multifunkčnému panelu posúva česká automobilka osvedčenú kombináciu manuálnych a digitálnych ovládacích prvkov vo svojich vozidlách na novú úroveň. Každý z troch otočných a stlačiteľných ovládačov pod obrazovkou infotainmentu má digitálny displej s aktívnou oblasťou s priemerom 32 milimetrov a umožňuje rýchly prístup k sérii funkcií vozidla v závislosti na danej výbave.

Superb
Smart Dials

Dva vonkajšie multifunkčné ovládače určené pre vodiča a spolujazdca ovládajú teplotu v interiéri, vyhrievanie, ventiláciu sedadiel a na displeji zobrazujú aktuálne zvolenú funkciu. Prostredným ovládačom môže vodič ovládať až štyri rôzne funkcie, napríklad hlasitosť, intenzitu ventilácie, smer prúdenia vzduchu, Climatronic, jazdné režimy a priblíženie alebo oddialenie navigačnej mapy. Prostredný ovládač je možné nakonfigurovať v menu infotainmentu.

Novinkou je bezdrôtové nabíjanie smartfónu s výkonom až 15 W – v modeli Kodiaq dokonca pre dva telefóny – spolu s aktívnym chladením. Okrem toho budú k dispozícii štyri konektory USB-C s výkonom 45 W a 15 W konektor USB-C pri vnútornom spätnom zrkadle. Nový Kodiaq bude navyše k dispozícii s ergonomickými sedadlami, ktoré ponúknu pneumatickú masážnu funkciu. Cestujúci na zadných sedadlách nájdu na stredovom tuneli novú odkladaciu schránku. V modeli Superb majú volant, prístrojová doska a dekoračné lišty nový dizajn. Vylepšené boli tiež na prianie dostupné sedadlá s masážnou funkciou. Novo sú vybavené desiatimi pneumaticky ovládanými masážnymi vakmi a bohatou ponukou programov. Bedrová opierka je nastaviteľná v štyroch smeroch.

Oba modely sa navyše s novou generáciou stanú udržateľnejšími. Škoda totiž bude vo vozidlách Kodiaq a Superb používať poťahové látky zo 100% recyklovaného polyesteru.

Škoda Kodiaq & Superb – budú vyzerať takto?

Exit mobile version