Domov News Škoda ukázala interiér Kodiaqu aj Superbu

Škoda ukázala interiér Kodiaqu aj Superbu

Ešte pred svetovou premiérou nových generácií modelov Kodiaq a Superb predstavuje Škoda ich interiér s virtuálnym kokpitom, head-up displejom a 13″ obrazovkou infotainmentu.

Volič DSG prevodovky má nové miesto na stĺpiku riadenia. Jednoduchý dizajn stredovej konzoly teraz ponúka cestujúcim viac priestoru. Multifunkčné ovládače (Smart Dials) umožňujú jednoduchšie ovládanie funkcií. Každý z otočných a stlačiteľných ovládačov poskytuje intuitívny a ľahký prístup k mnohým funkciám vozidla, digitálny displej na ovládačoch umožňuje komplexný prehľad.

Škoda
Kodiaq

Vďaka multifunkčnému panelu posúva česká automobilka osvedčenú kombináciu manuálnych a digitálnych ovládacích prvkov vo svojich vozidlách na novú úroveň. Každý z troch otočných a stlačiteľných ovládačov pod obrazovkou infotainmentu má digitálny displej s aktívnou oblasťou s priemerom 32 milimetrov a umožňuje rýchly prístup k sérii funkcií vozidla v závislosti na danej výbave.

Škoda
Superb
Smart Dials

Dva vonkajšie multifunkčné ovládače určené pre vodiča a spolujazdca ovládajú teplotu v interiéri, vyhrievanie, ventiláciu sedadiel a na displeji zobrazujú aktuálne zvolenú funkciu. Prostredným ovládačom môže vodič ovládať až štyri rôzne funkcie, napríklad hlasitosť, intenzitu ventilácie, smer prúdenia vzduchu, Climatronic, jazdné režimy a priblíženie alebo oddialenie navigačnej mapy. Prostredný ovládač je možné nakonfigurovať v menu infotainmentu.

Škoda

Novinkou je bezdrôtové nabíjanie smartfónu s výkonom až 15 W – v modeli Kodiaq dokonca pre dva telefóny – spolu s aktívnym chladením. Okrem toho budú k dispozícii štyri konektory USB-C s výkonom 45 W a 15 W konektor USB-C pri vnútornom spätnom zrkadle. Nový Kodiaq bude navyše k dispozícii s ergonomickými sedadlami, ktoré ponúknu pneumatickú masážnu funkciu. Cestujúci na zadných sedadlách nájdu na stredovom tuneli novú odkladaciu schránku. V modeli Superb majú volant, prístrojová doska a dekoračné lišty nový dizajn. Vylepšené boli tiež na prianie dostupné sedadlá s masážnou funkciou. Novo sú vybavené desiatimi pneumaticky ovládanými masážnymi vakmi a bohatou ponukou programov. Bedrová opierka je nastaviteľná v štyroch smeroch.

Oba modely sa navyše s novou generáciou stanú udržateľnejšími. Škoda totiž bude vo vozidlách Kodiaq a Superb používať poťahové látky zo 100% recyklovaného polyesteru.

Škoda Kodiaq & Superb – budú vyzerať takto?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 24

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUž aj Maserati má okruhovú hračku pre vyvolených
Nasledujúci článokHistoricky prvý vyrobený Jaguar E-Type smeruje do dražby

1 COMMENT

  1. Trúfalosť dnešných dizajnérov a hlúposť zákazníkov ktorí im to tolerujú. Na pristrojovku čapnú tablet z alzy a zrazu je z toho top vychytávka. Ušetrené, zarobené….

    Kde sú časy kedy sa ovládacie prvky ladne komponovali do prístrojovej dosky….

Comments are closed.