Domov News Vo Volkswagene si vyhodili z kopýtka, predstavili agresívnu ID.7

Vo Volkswagene si vyhodili z kopýtka, predstavili agresívnu ID.7

Volkswagen vo švajčiarskom Locarne ukázal víziu plne elektrickej športovej limuzíny vyššej strednej triedy s názvom ID.X Performance. Zaujme výkonným pohonom všetkých kolies, odpružením orientovaným na výkon a expresívnym vzhľadom.

ID.X Performance demonštruje svoju atletickú postavu prostredníctvom dynamického vzhľadu. Exteriér dostal množstvo športových prvkov, pričom predný spojler aj zadný difúzor sú vyrobené z karbónu. Športový podvozok s obzvlášť tuhými pružinami znížil svetlú výšku o 60 milimetrov. Show car stojí na 20-palcových športových zliatinových diskoch s centrálnym zámkom a pretekárskymi pneumatikami. Vzadu sa o potrebný prítlak stará karbónové krídlo. V interiéri sedia pasažieri na karbónových sedadlách, ktoré poskytujú optimálnu oporu aj pri dynamickom štýle jazdy. Červené akcenty zdôrazňujú športové vlastnosti v interiéri.

ID. X Performance

Dva elektromotory

V ID.X Performance Volkswagen doplnil permanentne budený synchrónny motor na zadnej náprave o ďalší asynchrónny motor na prednej náprave, čím vytvoril pohon všetkých kolies. Tento typ motora je ideálny na dodávanie krátkodobého výkonu vo forme funkcie boost. Funkcia sa ovláda na samostatnom displeji so 17-centimetrovou uhlopriečkou na stredovej konzole. Energiu dvojmotorového pohonu dodáva batéria s nešpecifikovanou kapacitou a krátkou dobou nabíjania s nabíjacím výkonom až 200 kW. Celkový systémový výkon pohonnej sústavy je 558 koní. Čo takáto porcia výkonu urobí s dynamikou ID.7, Volkswagen pri predstavení vozidla neprezradil.

ID. X Performance

Koncept Volkswagen ID.X Performance bol predstavený na podujatí ID. Treffen, ktoré sa konalo vo švajčiarskom Locarne od 5. do 9. septembra. Nadšenci elektrických vozidiel sa stretávajú na švajčiarskej strane jazera Lago Maggiore, aby zdieľali medzi sebou svoju vášeň zúčastnili sa spoločných výletov. Stretnutie iniciujú a organizujú majitelia vozidiel ID. Tento rok sa zrazu zúčastnilo až 130 vozidiel. Prítomný bol tiež tím značky Volkswagen s množstvom odborníkov a účastníkom poskytol pohľad na aktuálny vývoj v oblasti elektrickej mobility. Popri ID.X Performance predstavuje Volkswagen aj ďalšie modely z rodiny vozidiel ID. ID.X Performance nie je prvý show car odvodený zo sériového elektromobilu z radu ID. V minulosti sme už videli koncepty ako ID. XTREME alebo ID. Xcite.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 27

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV Stellantise majú alternatívu pre spaľovacie motory
Nasledujúci článokEXKLUZÍVNE JAZDNÉ DOJMY: BMW i7 M70