Domov News Fiat 600 príde aj s hybridným pohonom

Fiat 600 príde aj s hybridným pohonom

Fiat nový model predstavil najprv v čisto elektrickej verzii s názvom 600e, no tento malý mestský crossover príde budúci rok aj s hybridným pohonom. Bude dostupný len pre vybrané trhy, na ktorých prijímajú zákazníci elektrifikáciu pomalším tempom, pričom predávať sa bude aj v domácom Taliansku. 

Prioritou značky je naďalej sústredenie sa na plne elektrický pohon. Úspechom chce nadviazať na výsledky menšieho modelu 500e, ktorý je najpredávanejším mestským elektromobilom v Európe. Hybridný Fiat 600 bude používa 1,2-litrový trojvalec s výkonom 100 koní, 48 V elektrickú sieť, lítium-iónovú batériu, 6-stupňovú dvojspojkovú prevodovku a elektromotor s výkonom 21 kW. Ako to už pri hybridných automobiloch býva zvykom, použitie malého elektromotora zlepšuje elasticitu pri nízkych otáčkach, tiché rozjazdy na elektrinu či rýchlu reakciu na stlačenie pedála akcelerátora. Za normálnych jazdných podmienok je motor navrhnutý tak, aby optimalizoval spotrebu paliva a ušetril približne 15 % emisií CO2 v porovnaní s čisto spaľovacím motorom s automatickou prevodovkou. Automobil zrýchli z 0 na 100 km/h za 11 sekúnd.

Fiat 600
Foto: Fiat
Kompaktné rozmery, veľký kufor

Nový Fiat 600 využíva to najlepšie zo sveta segmentu béčkových SUV, aby ponúkol atraktívny a radostný zážitok z jazdy. Pri dĺžke len 4,17 metra poskytuje priestor pre 5 cestujúcich a ich batožinu, ktorú môžu uložiť do najväčšieho batožinového priestoru vo svojom segmente – ten má objem až 385 litrov. Základná verzia Fiatu 600 Hybrid dostane sedadlá čalúnené z recyklovaných látok s bielymi akcentmi a matným čiernym plastovým obložením palubnej dosky. Je vybavený modernými bezpečnostnými a asistenčnými funkciami a prináša všetky súvisiace výhody mestskej a mimomestskej mobility s asistovaným riadením druhej úrovne.

Fiat 600
Foto: Fiat

Nový Fiat 600 Hybrid ponúkne zákazníkom dva balíky prepojených služieb: Connect One a Connect PLUS. Connect One je zameraný predovšetkým na bezpečnostné potreby a ponúka asistenčné služby a služby tiesňového volania, ale aj cenné informácie poskytujúce mesačné údaje o stave vozidla. Balík Connect PLUS je navrhnutý tak, aby bol zážitok z jazdy na palube aj mimo nej pohodlnejší. Zahŕňa navigačné služby, funkcie na vzdialenú správu vozidla cez aplikáciu, sledovanie štýlu jazdy a ďalšie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFiat
Predchádzajúci článokSkupina AURES Holdings v lete predala rekordný počet automobilov
Nasledujúci článokDobrá správa pre Slovákov, Peugeot 3008 dostane aj spaľováky