V ďalšej časti našej rubriky sa pozrieme na mafiánskeho bossa, ktorému sa osudné stalo podnikanie s Miroslavom Sýkorom.

Peter Križanovič mal veľké plány, chcel sa venovať politike. Mafiánski protivníci však mali iné záujmy a zavraždili ho cestou k svojmu Mitsubishi Pajero.

Začiatkom roku 1996 sa v Nitre uskutočnila slávna lúpež banky VÚB. Páchatelia ukradli 176 miliónov slovenských korún. Ľudia z podsvetia sa však pri deľbe ukradnutých peňazí rozhádali. Konkrétne išlo o spor Miroslava SýkoruPetra Križanoviča. Križanovič následne umiestnil bombu do Sýkorovho auta. Bomba však nevybuchla, čo sa o chuti Sýkoru k pomste Križanovičovi nedá povedať. V novembri 1996 sa uskutočnil aj atentát – po prestrelke prišiel Križanovič o nohu.

Po Sýkorovej smrti prišla potom séria odvetných akcií. Medzi priority patrilo aj odstavenie Križanoviča, označovaného aj ako „Duran“. V apríli 1997 bol Duran zavraždený po výbuchu nástražného výbušného systému. Umiestnený bol pod autom na jednom z petržalských parkovísk, okolo ktorého Duran prechádza na ceste k svojmu autu. Tým bolo Mitsubishi Pajero, na ktoré sa pozrieme bližšie.

Prvý model Pajera bol ohlásený už v roku 1982. Prvý facelift prišiel v roku 1991 a model z tejto produkcie vlastnil aj Duran. Auto je priechodné v teréne. V 90tych rokoch sa objavila možnosť uzamknúť medzinápravový a zadný diferenciál. Vozidlo tak nezastavil takmer žiadny terén. O charaktere skvelého terénneho auta svedčí aj každoročná účasť modelu na Rallye Dakar, kde má už 12 víťazstiev. V Duranovom období boli k dispozícií 4-stupňová automatická a 5-stupňová manuálna prevodovka.

Momentálne ponúka spoločnosť Mitsubishi model Pajero LWB. Predná maska je s chrómovými akcentmi, bočné ochranné dverné lišty sú vo farbe karosérie. V interiéri sa Pajero môže pochváliť kombináciou kože a strieborných prvkov. Volant je potiahnutý mäkkou kožou. Inteligentnou funkciou je pohon 4WD Super Select II. Umožní preradiť z pohonu dvoch kolies na pohon štyroch kolies. V závislosti od podmienok je možnosť výberu štyroch jazdných režimov.

Neprehliadnite predchádzajúci článok – Mikuláš Černák a Alpina B12

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW M5 ale aj ostatné trháky Autosalónu Bratislava 2018
Nasledujúci článokTEST – Kia Niro PHEV, skutočne výhodná kúpa?!