Domov News Zmena, úplne nová Alfa Romeo sa bude volať…

Zmena, úplne nová Alfa Romeo sa bude volať…

Značka Alfa Romeo si pre svoj nový mestský crossover segmentu B, ktorý bude k dispozícii aj v plne elektrickej verzii, vybrala meno so silnou historickou hodnotou.

V apríli 2024 v Miláne odhalí Alfa Romeo svetu nový automobil, ktorý bude niesť názov MILANO. Je to pocta mestu, kde sa to 24. júna 1910 všetko začalo. Doteraz sa projekt mestského crossoveru segmentu B označoval ako “Brennero”. Milano bude prvým míľnikom v procese prechodu značky na čisto elektrický pohon, ktorý by mal byť zavŕšený v roku 2027. Už od roku 1910 obsahuje emblém Alfy Romeo dva zo symbolov, ktoré identifikujú Miláno: kríž, historický symbol hlavného mesta Lombardie, a hada Biscione, čo je erb šľachtického rodu Visconti. Viac ako 60 rokov (1910–1972) sa v spodnej časti loga objavoval názov MILANO. Do roku 1918 ju sprevádzala skratka „A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), potom od roku 1919 to je už „ALFA ROMEO.“

Alfa Romeo

Miláno, ktoré bolo dlhé roky symbolom avantgardy, teraz pôsobí ako medzinárodný manifest modernosti, inovácie a udržateľnosti. Mesto považované za jednu z ikon umenia na celom svete, vždy zohrávalo kľúčovú kultúrnu úlohu v oblasti módy, dizajnu a hudby.
Alfa Romeo si vybrala názov tohto mesta pre nový automobil ako symbol novej, vzrušujúcej a odvážnej kapitole svojej histórie, ktorá bude viesť k elektrifikácii. Toto rozhodnutie tak ide nad rámec názvov minulých modelov, ktoré pochádzali zväčša z názvov horských priesmykov.

Foto: Alfa Romeo

Pri príležitosti odhalenia nového názvu sa automobilka pochválila aj predajnými číslami. Za 11 mesiacov tohto roka zaznamenala nárast predaja svojich vozidiel v porovnaní s rokom 2022 o 34 %. Vozidlá značky Alfa Romeo idú na odbyt v Európe, Severnej Amerike aj v Číne. V tomto roku značka posilnila svoje pôsobenie v Singapure a Hong Kongu. Nárast o takmer 100 % zaznamenala automobilka na Strednom východe.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠéf BMW obhajuje spaľovacie motory, má rozumné argumenty
Nasledujúci článokTECH TEST Motorola Edge 40 Neo – kráľ strednej triedy?