Hyundai predstavuje svojho nového člena rodiny N – i30 Fastback N. Na výber bude z dvoch výkonových verzií a po sklopení zadných sedadiel ponúkne objem až 1 351 litrov.

Do Parížskeho autosalónu ostáva len pár dní a automobilky finišujú so svojim vozovým parkom, ktorý predstavia na výstavisku. Nezaháľa ani kórejská automobilka Hyundai, ktorá predstavuje svoj očakávaný model i30 Fastback N. Ide o druhý ostrý model určený pre európsku klientelu. i30 Fastback N nadväzuje na hatchback i30 N, ktorý sa stal v krátkej chvíli fenoménom. Iba v prvej polovici roku 2018 sa v Európe predalo necelých 3 000 modelov i30 N.

Popularitu tohto modelu môžeme vidieť aj na slovenských a českých cestách, ktoré mali za dôsledok aj Česko-Slovenské stretnutie majiteľov Hyundaiu i30 N, ktoré sa bude konať už túto sobotu na Slovakiaringu.

Späť však k novinke. Tá má množstvo čŕt spoločných so svojim elegantným bratom i30 Fastback. Na druhej strane, množstvo technológií a športovejších prvkov ho stavajú na štartovaciu čiaru s hatchbackom i30 N. Vďaka špecifickým líniám ho nebude teda problém rozoznať. Významnou zmenou je zadný nárazník, ktorý je oživený výraznou červenou linkou a čiernym spojlerom.

Po interiérovej stránke zaujme nový volant s charakteristickým červeným prešívaním. Rovnaká obšívka dekoruje sedadlá aj riadiacu páku. Kufor má v základe objem 450 litrov, no po sklopení zadných sedadiel objem stúpne až na 1 351 litrov.

Nový je taktiež infotainment. Je doplnený 8-palcovým LCD displejom, je v ňom zakomponovaná zadná kamera, obsahuje aj navigáciu a bluetooth. Ostávajú aj pripojenia pre váš smartfón v podobe Apple CarPlay a AndroidAuto. O bezpečnosť posádky sa starajú najnovšie bezpečnostné systémy, ako systém autonómneho núdzového brzdenia, udržanie vozidla v jazdnom pruhu, automatické prepnutie diaľkových svetiel, systém sledovania únavy vodiča,…

Po motorickej stránke sa pod kapotou usadí 2,0-litrový turbomotor v dvoch prevedeniach. Štandardná verzia ponúkne výkon 250 koní a balík Performance prinesie 275 koní. Obe verzie majú krútiaci moment 353 Nm a maximálnu rýchlosť 250 km/h. Ak však stlačíte funkciu overboost, maximálny krútiaci moment dokážete zdvihnúť na 378 Nm. V i30 Fastback N bude na výber z piatich jazdných režimov – Eco, Normal, Sport, N a N Custom.

Zdroje: Hyundai | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPeugeot predstavil nové plug-in hybridné ústrojenstvo. Čo prinesie názov Hybrid4?
Nasledujúci článokNová Toyota Supra dostane manuálnu prevodovku! Má to však háčik…