Domov News Otravuje vás systém štart-stop? Ukážeme vám, ako ho natrvalo vypnete

Otravuje vás systém štart-stop? Ukážeme vám, ako ho natrvalo vypnete

Elektronické funkcie vozidla a jeho diagnostiku môžete mať neustále pod kontrolou v mobilnom telefóne. Ako na to? Stačí vám k tomu krabička OBDeleven, vďaka ktorej môžete lepšie porozumieť, čo vám hlási vaše auto, overiť si technický stav vozidla kupovaného z druhej ruky či odomknúť výbavu, za ktorú by ste inak museli priplácať.

OBDeleven s funkciou diagnostiky vozidla či odomknutia dodatočnej výbavy je aktuálne dostupná pre automobily značiek BMW (séria F a G), Mini (séria F), Rolls-Royce (od roku 2013), koncernu Volkswagen (VW, Audi, Seat, Cupra, Škoda, Bentley, Lamborghini) a najnovšie aj pre vozidlá značiek Toyota a Lexus.

Chcete sledovať videá počas jazdy alebo trvalo vypnúť štart-stop?

Inštalácia OBDeleven prostredníctvom mobilnej aplikácie je jednoduchá. Dostupná je pre mobilné telefóny s operačným systémom Android aj Apple. Po registrácii a pripojení sa dajú dokúpiť kredity, za ktoré sa odomykajú rôzne aplikácie alebo funkcie vozidla. OBDeleven po pripojení do diagnostického portu automaticky rozpozná vaše vozidlo, ktoré sa vám zobrazí v aplikácii v mobilnom telefóne alebo v tablete. Na začiatku môžete spustiť skenovanie vozidla, ktoré dokáže odhaliť chyby ako každá iná diagnostika. Ako to presne funguje, si môžete pozrieť vo videu.

S týmto zariadením dokážte vypnúť START-STOP

V závislosti od konkrétneho modelu alebo značky sú k dispozícii rôzne funkcie. Napríklad pre Volkswagen je určená široká paleta rôznych aplikácií, teda odomykanie alebo zmena rôznych funkcionalít nastavenia vozidla. Prostredníctvom OBDeleven si napríklad môžete zmeniť vzhľad digitálneho prístrojového panelu, sprístupniť športový režim zobrazenia, aktivovať systém KEYLESS alebo deaktivovať upozornenie na nezapnuté bezpečnostné pásy. Výbornou možnosťou je napríklad nastavenie denného svietenia nielen predných, ale aj zadných svetlometov. Zároveň je možné deaktivovať funkcie, ktoré na nových vozidlách môžu mnohým prekážať, ako napríklad ostrekovače svetlometov alebo trvalo vypnúť systém štart-stop, pokiaľ ho nepoužívate. Cez OBDeleven môžete povoliť aj prehrávanie videa počas jazdy, čo oceníte najmä vtedy, ak so sebou vozíte deti.

Zariadenie vám tiež ukáže všetky možnosti a funkcie, ktoré sú pre dané auto potenciálne k dispozícii, vrátane takých, ktoré nemusia byť k dispozícii z dôvodu absentujúceho fyzického vybavenia. Napríklad niektoré z asistenčných systémov, ktoré si vyžadujú iný hardware. Aplikácia vám následne navrhne, aké úpravy je potrebné urobiť, aby boli tieto funkcie v aute k dispozícii. Nemusíte preto vedieť programovať, aby ste si dokázali vozidlo prispôsobiť vašim požiadavkám.

OBDeleven

Jednoduchá diagnostika pre každého

Ďalšou funkciou, ktorú OBDeleven ponúka, je jednoducho dostupná diagnostika. Malé zariadenie vám poskytne všetky informácie, ktoré potrebujete na určenie problému, keď sa vám rozsvieti výstražná kontrolka na prístrojovej doske. Prostredníctvom zariadenia dokážete tiež odhaliť skryté vady, ktoré vám vozidlo na bežných okolností nesignalizuje. Môžete tak predísť potenciálne rozsiahlejším a závažnejším problémom, ktoré by mali napokon oveľa väčšie dôsledky na váš rodinný rozpočet. Diagnostika prebieha naprieč všetkými riadiacimi jednotkami v motore, vrátane prevodovky, brzdového systému či elektroniky.

OBDeleven

Všetky autá na jednom mieste

Ak máte v garáži viacero áut, funkcia Garáž zobrazí všetky autá, ktoré ste pripojili k účtu prostredníctvom zariadenia OBDeleven. V aplikácii tak máte nielen prehľad o roku výroby, sérii a modeli automobilu, ale aj informácie o riadiacich jednotkách prítomných v automobiloch. Ak teda chcete svoje auto bez problémov prispôsobiť alebo diagnostikovať, pozrite si úplný zoznam funkcií a vyskúšajte OBDeleven.

Pri kúpe zariadenia OBDeleven nezabudnite uviesť kód STARTSTOP, získate tak 10 % zľavu. 

S týmto zariadením dokážte vypnúť START-STOP

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKoncept Genesis Neolun zhmotňuje pohodlie a pokrok
Nasledujúci článokPrekvapenie, Kia prinesie do Európy benzínový sedan