Domov Poradňa Potrebujete prezuť pneumatiky? Stavte na overenú kvalitu.

Potrebujete prezuť pneumatiky? Stavte na overenú kvalitu.

Nie každý je dostatočne zdatný, aby si prezul pneumatiky na tie zimné sám, a preto vyhľadá pomoc. Čo by ste ale mali mať so sebou, ak si vyberiete nejaký autoservis? Predsa pneumatiky. Je niekoľko značiek, no je dobré ísť na istotu a nájsť to pravé riešenie pre váš automobil. Predsa len ide o dôležitú súčasť výbavy auta, ktorá výrazne vplýva na celkovú bezpečnosť jazdy.

Zvoľte to najlepšie

Ak prezúvate v tomto zimnom ročnom období pneumatiky, určite premýšľate aj nad kúpou nových. Nikdy nič nevydrží večne, a preto je po nejakom čase potrebné sa znova pozerať po novších a modernejších verziách. Pneumatiky Matador sú u nás asi najpopulárnejšie, pretože sú cenovo veľmi dostupné, no zároveň sú aj veľmi kvalitné, takže o vašu bezpečnosť je hneď z veľkej časti postarané.

Vybrať si môžu majitelia všetkých typov vozidiel, pretože Matador vyrába pneumatiky nielen pre nižšie a stredné cenové kategórie áut, ale aj pre tie luxusné. Samozrejme, v ponuke sú okrem zimných pneumatík tejto značky, aj tie letné, a dokonca aj celoročné. Je preto dobré si pozrieť všetky typy a kúpiť letné aj zimné do zásoby, prípadne tie celoročné, aby ste mali znova na najbližšie obdobie toto vyriešené a nemuseli hľadať na poslednú chvíľu.

zima-pneumatika-sneh

Nehazardujte

Prezúvanie na zimné pneu je veľmi dôležitý proces. Je potrebné si uvedomiť, že v zime je povrch cesty nebezpečnejší, najmä kvôli možnej poľadovici alebo sneženiu, ktoré spraví z asfaltu veľmi šmykľavý povrch. Povrch zimných pneumatík má lepšiu priľnavosť, a preto sa tak nešmýkajú. Zimné pneumatiky nie sú len voľbou, ale aj povinnosťou, ktorú ukladá zákon, tak skúste predchádzať zbytočným pokutám, ktoré by vám pred Vianocami len uškodili.

Ako však rozoznať zimné pneumatiky od tých letných? Pre zimné je charakteristický piktogram hôr doplnený vločkou. Najrýchlejšie ich však rozlíšite podľa hĺbky dezénu. Zimné by totiž mali mať zo zákona hĺbku minimálne 3 mm, kým letné 1,6 mm. Nezabúdajte však skontrolovať aj označenie, nakoľko práve to vám výrazne pomôže zorientovať sa.

Chcete mať istotu? Nezabudnite sa opýtať predajcu, určite vám na všetky otázky rád zodpovie aj cez internet, kde si pneumatiky môžete kúpiť priamo z pohodlia domova. Je to oveľa pohodlnejšie a dovezú ich rovno k vám domov. Trúfate si na výmenu? Prečítajte si TIP: Ako správne prezuť pneumatiky.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Renaul Captur E-Tech – ďalší konkurent proti elektromobilom
Nasledujúci článokOtvorili obchvat Čadce, úsek diaľnice D3 Svrčinovec-Bukov