Domov Poradňa Bojíte sa vysokých cien servisu v dôsledku inflácie? Predplaťte si servis na 5...

Bojíte sa vysokých cien servisu v dôsledku inflácie? Predplaťte si servis na 5 rokov dopredu

Inflácia sa momentálne dotýka každého, pocítiť ju môžeme nie len pri nákupe potravín, tankovaní, ale taktiež aj pri servise našich vozidiel. Ako sa však vyhnúť stále rastúcim cenám a ušetriť? Riešenie ponúka predplatený servis pre vozidlá Škoda.

Výdavky spojené s údržbou vozidla spravidla prichádzajú v tú najnevhodnejšiu dobu, kedy nemáte peniaze nazvyš alebo ich potrebujeme na niečo iné. Základným predpokladom pre čo najnižšie servisné výdavky je samozrejme pravidelná starostlivosť o vaše auto. Dodržiavanie termínov garančných servisov, preventívne servisné návštevy, či výber autorizovaného servisného partnera, sú kľúčové. S dobrou servisnou disciplínou dokážete ušetriť nemalé peniaze a zároveň udržujete hodnotu vášho vozidla.

Jednou z možností, ako sa vyhnúť nárastu servisných nákladov na vaše vozidlo, je predplatený servis. S predplateným servisom si nemusíte nikdy plánovať a vypočítavať, kedy si môžete dovoliť návštevu servisu, pretože aj napriek ekonomickej neistote a rastúcej inflácii môžete bezstarostne jazdiť ďalších 5 rokov a nemyslieť na to, koľko vás bude oprava, či výmena dielcov stáť.

Ako to funguje?

Predplatený servis, teda servisný balík Škoda na 5 rokov, si môžete zadovážiť už pri konfigurácii vášho nového vozidla, ale je možné zakúpiť si ho aj pre jazdené vozidlo. Na výber máte dva typy servisných balíkov: BasicProfessional. Tie sa následne delia do troch rôznych úrovní, v závislosti od počtu najazdených kilometrov: 75 000 km/5 rokov, 100 000 km/5 rokov a 150 000 km/5 rokov.

Servisný balík Basic pokrýva základnú údržbu vozidla napr. brzdovú kvapalinu, sviečky, filtre, tesniaci prostriedok na pneumatiky a ďalšie. Typ servisného balíka Basic je zároveň v ponuke aj pre jazdené vozidlá.

Servisný balík Professional zahŕňa kompletnú starostlivosť o vozidlo a obsahuje v porovnaní s balíkom Basic naviac napr. stierače, spojku, brzdové platničky, kotúče, rozvody, akumulátor, tlmiče, výfukový systém, a ďalšie. Prakticky teda všetky bežné súčasti vozidla, ktoré podliehajú prirodzenému opotrebovaniu.

V rámci predplateného servisného balíka sú počas 5 rokov kryté náklady v závislosti na type balíka, a to buď výdavky spojené s predpísanou údržbou vášho vozidla, alebo kompletné výdavky na údržbový servis a na bežné opotrebovanie iných komponentov.

Koľko to stojí?

Tak napríklad v prípade kúpy nového modelu Škoda Scala a výbere balíka Basic v konfigurácii s nájazdom 75 000 km/ 5 rokov, počítajte s cenou 798 €. Pokiaľ by ste sa rozhodli pre kúpu nového Superb-u s balíkom Professional v konfigurácii s nájazdom 150 000 km/ 5 rokov, zaplatíte 3 630 €. Najväčším prekvapením je rozhodne elektrický Enyaq iV, balík Professional s nájazdom 150 000 km/ 5 rokov vás totiž stojí iba 1 452 €.

Pokiaľ si spočítame bežné náklady, ktoré by sme zaplatili za obdobie 5 rokov v prípade servisu týchto vozidiel, ocitli by sme sa pravdepodobne vo vyšších sumách. Nehovoriac o vplyve už spomínanej inflácie, ktorá neustále rastie a aktuálne predikcie finančníkov nevyzerajú vôbec ružovo. Podrobnejšie informácie o jednotlivých balíkoch predplateného servisu nájdete na oficiálnej stránke Škoda.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikátne biele Ferrari Enzo mieri do dražby. Dokáže prekonať rekord z roku 2020?
Nasledujúci článokVyskúšali sme OBDeleven, dokáže odomknúť výbavu auta za tisícky eur?