Minulý víkend sa nám do redakcie podarilo dostať nový Tiguan. Nový zmenený dizajn novému Tiguanu výrazne prospel a to sme ešte nevedeli, čím všetkým nás ešte dokáže prekvapiť.

Čo sa týka zmien, tie sa dotkli hlavne exteriéru, nové ostrejšie tvary dodali Tiguanu agresívnejší „look“ a auto potom pôsobí omnoho športovejšie ako predošlý model. Čo však vnímame ako jemný mínus, je že sa veľmi nápadne podobá na nový Passat all-track a tým pádom stráca auto kúsok z unikátnosti. Interiér sa síce nedočkal veľkých zmien, čo je pochopiteľné nakoľko predošlá verzia sa stretla s veľmi dobrými ohlasmi. Jednoduchá palubovka, intuitívne rozmiestnené tlačidlá, kvalitné materiály a priestoru všade tak akurát, nič nevyčnieva, nezavadzá. Dovolíme si povedať, že v tomto prípade urobil Volskwagen kus kvalitnej roboty.

Priestorové vychytávky ako napríklad priehradky na uloženie drobností, fliaš a ostatných vecí sú už u tejto automobilky samozrejmosťou. Sedadlá sú naozaj veľmi pohodlné a to dokonca aj na dlhšie trasy. Zadné sedadlá sú posuvné, čo znamená že si dokážete jednoducho zväčšiť batožinový priestor o niekoľko desiatok litrov do pár sekúnd. V Kufri sme sa dočkali základného objemu 615 litrov, čo myslíme, že na menšie SUV plne postačuje.

Tiguan ponúka možnosť benzínového 1.4 TSI(92 kW) alebo 2.0 TSI (132kW) motoru, prípadne dieslovú verziu 2.0 TDI (110kW). Testovaný model bol dvojlitrový “dieslák“. Priemerná nameraná spotreba tesne pred odovzdaním auta bola 7,4 litra, čo je na 4×4 SUV veľmi slušné.

Veľmi dobre obstál aj podvozok. Človek má naozaj pocit, že sedí v SUV aute, a nie v niečom čo sa má ako SUV len tváriť, aj keď drsným terénnym autom určite nie je. Dôvodom je ako výška podvozku, tak systém 4MotionActive Control, ktorý upravuje jazdné vlastnosti auta.

Ďaľšou vecou, ktorú by sme vyzdvihli je tlmenie nerovností. Tlmiče sú samozrejme podľa stupňa výbavy, avšak ak si priplatíte neoľutujete. Hravo zvládne rozbité cesty bez akýchkoľvek nadskakovaní a tak si užijete jazdu aj v zákutiach, kde by ste si pred jazdou radšej kúpili chránič na zuby. Tiguan je veľmi tiché auto, za čo môže jeho dobré odhlučnenie ktoré si budú pochvalovať najmä rodiny s deťmi.

Nový Tiguan teda spája eleganciu, praktickosť, pohodlnosť s jemne agresívnym lookom a relatívne dobrou spotrebou. Jeho nevýhodou je cena, ktorá sa s lepšou výbavou vie vyšplhať na celkom slušnú sumu, ktorá možno nie až tak dobre odrzkadluje vlastnosti auta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPROJECT HERO – Land Rover so zabudovaným dronom na streche !
Nasledujúci článokNové Volvo XC60 a slovenský cenník