Domov Recenzie TEST Honda E – najpokročilejšie auto súčasnosti? Dojazd iba 150 kilometrov?

TEST Honda E – najpokročilejšie auto súčasnosti? Dojazd iba 150 kilometrov?

Japonská Honda prichádza s jedinečným mestským vozidlom, Honda E je úchvatná dizajnom ale aj technológiami. Ako prvé auto prináša sériovo digitálne spätné zrkadlá, na palube sa nachádza celkovo šesť displejov.

Pozrite si podrobnú videorecenziu nového modelu Honda e.

HONDA E - najpokročilejšie auto súčastnosti - Startstop.sk - TEST

Keď Honda svoj elektromobil ukázala ako štúdiu, nadšené reakcie odborníkov aj bežných motoristov výrazne prekročili očakávania automobilky. Na rozdiel od mnohých iných štúdií sa sériový model v porovnaní so štúdiou príliš nezmenil. A tak Honda môže očakávať, že sa do siene elektromobility podarí vstúpiť s plnou parádou. Auto od predstavenia prototypu v prvej polovici tohto roka oslovilo viac ako 40 000 predbežných záujemcov. Prvé dodávky sa začnú už v lete 2020.

Dve verzie, mestský dojazd

Novinka je vybavená elektrickým motorom, ktorý je k dispozícii s dvomi výkonmi 100 kW (136 k) alebo 113 kW (154 k) a pôsobivým krútiacim momentom 315 Nm. Batéria s kapacitou 35,5 kWh je jednou z najkompaktnejších vo svojej triede a napriek tomu poskytuje dojazd až 220 km na jedno nabitie, ideálne pre každodenné mestské dochádzanie. Funkcia rýchleho nabíjania tiež umožňuje dobitie na 80 % kapacity za 30 minút. Aby sa zachoval športový charakter automobilu, výkon sa prenáša cez zadné kolesá a tým sa zároveň umožňuje väčšia manévrovateľnosť prednými kolesami. Výsledkom je polomer zatáčania približne 4,3 metra, vďaka čomu má Honda e výnimočné manévrovacie schopnosti v mestských uličkách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST: Honda CR-V alebo Dva odlišné pohľady na hybrid
Nasledujúci článokCupra Ateca 2020: Facelift ohromí takmer všetky zmysly