Domov Recenzie TEST Jazdenky: Volkswagen Touareg 2015 po 200 000 kilometroch, rozhodne áno ale...

TEST Jazdenky: Volkswagen Touareg 2015 po 200 000 kilometroch, rozhodne áno ale bez vzduchu

Jazdený Touareg druhej generácie ako vstupenka do sveta prémiových SUV. Na čo si dať pozor a akým verziám sa vyvarovať? Preverili sme kúsok s nájazdom viac ako 200 000 kilometrov.

Volkswagen Touareg sa od svojho počiatku vyrába v Bratislavskom závode koncernu, spoločne s prémiovými SUV ako Porsche Cayenne či Audi Q7. Už len táto skutočnosť svedčí o vysokej predpokladateľnej úrovni kvality spracovania. Nie na darmo je Touareg druhej generácii hodnotený ako jedno z najspoľahlivejších SUV svojej doby. Napriek tomu sa nevyhol nedostatkom.

Volkswagen Touareg 2015 po 200 000 km Startstop.sk - TEST JAZDENKY

2. Generácia bola predstavená v roku 2010, facelift prišiel v roku 2015 a predával sa až do roku 2018. Nami testovaná verzia po facelifte z roku 2015, mala pod prednou kapotou základný vidlicový šesťvalec. Jeho výkon 150 kW síce nepôsobí ako adekvátny, vzhľadom k hmotnosti auta, no krútiaci moment s hodnotou 450 Nm, ho spoľahlivo potiahne. To platí aj pri takmer plnom obsadení. Pokiaľ by ste už chceli ťahať ťažší príves, odporúčame siahnuť po výkonnejšej verzii.

Výbava je rôznorodá

Ako zásadnejší mínus môže pôsobiť interiér z ktorého luxus príliš nesrší. Obzvlášť v jednoduchých konfiguráciach, tak ako v našom prípade. Pozor si treba dať aj na nekonvenčný mix výbavy, kožený interiér vám nezaručuje parkovaciu kameru, ktorú v aute ako je Touareg rozhodne chcete.

Meničová 8-stupňová automatická prevodovka od firmy Aisin patrí spolu s medzinápravovým diferenciálom, medzi tie najspoľahlivejšie súčasti tohto auta. Jej chod je diametrálne odlišný v porovnaní s bežnými dvojspojkovými automatmi DSG. Radenie je o čosi pomalšie a niekedy ho je cítiť, nie je to však nič zásadné. Podrobnejšie informácie nájdete v našom videu.

Volkswagen Touareg 2015 po 200 000 km Startstop.sk - TEST JAZDENKY

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.2 / 5. Počet hodnotení 28

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST MG ZS 1,0 TGi – potenciálny bestseller môže zosadiť Kamiq
Nasledujúci článokCivic Type R uletel s cenou. Stojí ako Ford Mustang