Domov Recenzie TEST Kodiaq 2,0 TDI 4X4 – posledná šanca kúpiť Kodiaq?

TEST Kodiaq 2,0 TDI 4X4 – posledná šanca kúpiť Kodiaq?

Akokoľvek neuveriteľne to znie, Škoda Kodiaq je tu s nami už 7 rokov. Čochvíľa sa dočkáme novej generácie, ktorá môže všetko zmeniť. Pokiaľ ste doteraz po Kodiaqu poškuľovali, neváhajte a berte, kým sa dá.

Prvé veľké alebo aj prvé plnohodnotné SUV z dielne Škody má za sebou prakticky celý životný cyklus. Úprimne, nevidno to! Kodiaq aj dnes po modernizácii pôsobí stále sviežo a má čo ponúknuť. Okrem skvelého pomeru hodnoty za peniaze sa môže tento medveď pochváliť aj jednými z najlepších jazdných vlastností v teréne, v rámci svojho segmentu.

V našom teste sme sa v úvode zamerali na jazdné vlastnosti pohonu všetkých štyroch kolies a to aj bez príplatkového off-road režimu.

Škoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 - kupujte kým sa dá!

Kodiaq však stále ostáva primárne rodinným autom, a tak sme si posvietili aj na jeho praktickú stránku a vychytávky, ktoré facelift prináša. V teste sme preverili 7-miestnu verziu vo výbave Style s dvojlitrovým naftovým agregátom.

Zdražel, no lacnejší už nebude

Odkedy bol Kodiaq uvedený na trh, stihol zdražieť v niektorých verziách aj o 10 000€, čo už je skutočne dosť. Na druhej strane, zdraželi absolútne všetky autá a Kodiaq si stále zachoval skvelý pomer hodnoty za peniaze. Príplatkové Matrix-LED svetlá patria k najzásadnejším technickým novinkám, vďaka ktorým si Kodiaq udržuje konkurencie schopnosť s úplne novými modelmi.

Druhá generácia by mala byť predstavená už tento rok a okrem výrazného dizajnu prinesie aj zásadné technické zmeny v podobe rozsiahlejšej elektrifikácie. Otázna je aj budúcnosť naftových motorov, ktoré do ponuky nemusia vôbec prísť, respektíve len vo výrazne oklieštenej podobe. Plug-in hybridná a hybridná verzia sú naopak viac než isté.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.4 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVýstava Motocykel sa do Incheby vracia v plnej sile. Na čo sa môžete tešiť?
Nasledujúci článokPolovica valcov je fuč. Nový superšport Ferrari iba s motorom V6?