Honda CR-V, aj keď sa to nemusí zdať pravdou, tak je najúspešnejším zástupcom športovo-úžitkového segmentu automobilov. Nová generácia tohto bestselleru prichádza, no v ponuke je zatiaľ len 1,5-litrový štvorvalec VTEC Turbo.

Perfektných čísiel dosahuje tento model najmä v USA. Práve americký trh dostal prednosť pri uvedení na trh 5. generácie, ktorá zažila svoj debut práve v Amerike, konkrétne v Los Angeles ešte v roku 2016. Európsky trh si však na toto SUV musel počkať naozaj dlho. Svoj debut na „starom kontinente“ zažila až na ženevských doskách a teraz sa oficiálne začína jej predaj. V ponuke je zatiaľ k dispozícií len prepĺňaný 1,5-litrový štvorvalcový motor. Honda CR-V bude neskôr dostupná aj v hybridnej verzii, no tento kus sa do predajní dostane až o niečo neskôr. Mala by sa u nás ukázať počas budúceho roka.

Benzínový štvorvalec v prevedení VTEC Turbo bude mať dve naladenia. Obe súvisia aj s voľbou prevodovky. K dispozícií bude šesťstupňová manuálna prevodovka alebo bezstupňová prevodovka CVT. Prvá spomínaná motorizácia bude mať maximálny výkon 127 kW (173 koní) a druhá, so samočinnou technikou až 142 kW (193 koní). Na výber bude aj z pohonov.

Cenník obsahuje dva modely, ktoré budú mať manuálnu prevodovku a predný pohon. Ostatné verzie budú niesť označenie 4WD. Slovenské ceny novej generácie Hondy CR-V začínajú tesne pod 25 000 €. Ide však o model s manuálom, vo výbave Comfort a bez systému 4×4. Najvyššia výbava, verzia Executive s prevodovkou CVT a pohonom všetkých štyroch kolies bude stáť 38 690 eur. Ak by sa Vám to zdalo málo a chceli by ste navýšiť výbavu, moc možností mať nebudete. Zvýšenú hodnotu CR-V dosiahnete maximálne lakom (600 – 800 €) alebo tretím radom sedadiel za 1 700 €.

Zdroje: Honda | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhonda.sk
Predchádzajúci článokNový Mercedes GLE 2019 už testujú v premávke!
Nasledujúci článokBack in Time: Lamborghini Countach