Nehody superšportových áut niekedy vyzerajú tak nereálne, že normálny človek by povedal, že sú to autá smrti. Fyzika a logické zákony v niektorých prípadoch nemajú žiadnu šancu oproti šťastiu v nešťastí, ktoré vodičov postihne. 

Motor uprostred auta má mnoho výhod, ako je napríklad idylické vyváženie hmotnosti. V niektorých prípadoch vodiča môže zachrániť práve motor vpredu alebo vzadu, a tak je otázkou, či je to práve najlepšie bezpečnostné riešenie. Ako sa o tom presvedčil majiteľ R8, nemecké autá nie sú výnimkou.

Vyvinutá súbežne s Lamborghini Huracan, Audi R8 je skutočné superauto. A to aj napriek tomu, že na kapote má rovnaký znak ako sedan vášho suseda. Motor V10 má v sebe riadnu silu a zvyčajne trávi svoj „pracovný čas“ za vodičom, nie však na tejto R8.

Bohužiaľ/našťastie nemáme video R8 zlomenej na polovicu, ale vieme, že sa to stalo uplynulý víkend. Podľa príspevku na Facebooku od Freiwillige Feuerwehr Latsch (dobrovoľní hasiči) sa nehoda stala okolo 10:25 v sobotu 27. októbra. Mokrá vozovka a neprimeraná rýchlosť (ako môžete vidieť na fotkách) spôsobili svoje. Cestu neďaleko hraníc Talianska s Rakúskom museli uzavrieť na niekoľko hodín.

Aj keď to znie ako perfektné miesto na jazdu v sobotné ráno so 600 koňmi pod kapotou, v tomto prípade bol opak pravdou. Audi R8 sa stretla, alebo lepšie povedané šuchla o Volkswagen T4. Pravdepodobne to Audi odrazilo do zvodidiel a roztrhlo na dve polovice. Áno, naozaj boli po nehode predná a zadná časť vozidla od seba vzdialené niekoľko metrov.

Čomu sa ale ťažko verí je, že nikto sa pri zrážke vážne nezranil. Aj vodič Audi R8 vystúpil v poriadku a v podstate iba so škrabancami. Kombinácia aktívnych asistentov a všetkých nasadených airbagov vodičovi pravdepodobne ušetrili život.

Našťastie sa ani posádke T4 nič vážne nestalo, čo však pri čelnom náraze mohlo dopadnúť úplne inak.. Preto by ani vodiči, ktorí osedlávajú väčšie motory, nemali zabúdať na to, že keď si chcú užiť jazdu naplno, nemali by pritom nikoho ohroziť. Inak by to mohlo dopadnúť ako „naháňačka“ Poliakov pri Orave.

Zdroje: Facebook | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Mini Cooper D, britská vlajka na nemeckom podstavci s naftovým trojvalcom!
Nasledujúci článokBMW radu 8 Cabrio. Takto vyzerá vietor vo vlasoch po mníchovsky