Domov Doprava Pripravte sa na dopravné obmedzenia, Bratislavu čakajú ďalšie protesty. Kotleba plánuje masívnu...

Pripravte sa na dopravné obmedzenia, Bratislavu čakajú ďalšie protesty. Kotleba plánuje masívnu blokádu!

Jeden protest sa ledva skončil a na druhý sa už chystáme. Protest v Bratislave sa začne vo štvrtok 5.8.2021. Pripravte sa na dopravné obmedzenia. 

Týždeň po prvom proteste v uliciach Bratislavy sme vám priblížili, ako to všetko prebiehalo a ako sa jednotliví občania ku sebe navzájom správali. V dňoch 5.8. – 6.8. hlavné mesto bude mať opäť čo robiť, nakoľko pred Úradom vlády sa stretnú odporcovia očkovania a protipandemických opatrení. Protest v Bratislave by sa teda mal konať pred Úradom vlády na Námestí slobody, ale aj na Hodžovom námestí a v jeho okolí.

Predseda ĽSNS, Marián Kotleba však poukazuje na väčšiu blokádu Bratislavy. Vo svojom najnovšom videu verbuje peších, cyklistov, vodičov dokonca aj traktoristov. Plánuje a vyzýva na masívne zablokovanie väčšiny dopravných uzlov. Rovnako sa tak deje aj na rôznych facebookových skupinách, ktoré vyzývajú k masovej účasti.

Bezpečnostné opatrenia sa pripravujú

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na svojej facebookovej stránke informovalo o tom, že v danom čase sa majú uskutočniť dve zhromaždenia. Jedno oznámené je, druhé nie. Polícia účastníkov zhromaždenia vyzýva k využívaniu svojho práva vyjadriť svoj názor, no zároveň nenarúšať verejný poriadok a neporušovať svoje povinnosti z právnych predpisov.

Dopravní policajti budú cestnú premávku monitorovať a podľa vývoja reagovať. Vodičov upozorňujú, aby sa vyhli miestam, kde sa zhromaždenia konajú a rešpektovali tak pokyny polície. O plynulý prechod sa budú starať desiatky policajtov, či už dopravní, poriadkoví a kriminalisti. Ako tomu býva zvykom, polícia bude postupovať podľa zákona, takže, ak dôjde k narušeniu poriadku alebo páchaniu inej trestnej činnosti, Policajný zbor môže zakročiť voči jednotlivým osobám, ktoré ju vykonávajú.

Rovnako Polícia prosí všetkých ľudí, ktorí sa chystajú do centra mesta žiadajú, aby sa v prípade, ak nebudú účastníkmi verejných zhromaždení, vyhli miestam, kde budú zhromaždení protestujúci. Ako dôvod uvádzajú možné služobné zákroky.

„Príslušníci Policajného zboru sa stále zaoberajú minulotýždňovými trestnoprávnymi dôsledkami voči osobám.“ Potvrdil Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva PZ BA. Polícia rovnako sleduje aj výzvy na sociálnych sieťach a zaoberá sa každým podnetom o ktorom sa dozvie. Pokiaľ ide o protiprávne konanie, postupuje podľa Trestného poriadku alebo priestupkového zákona. V prípade spáchania priestupku proti majetku hrozí vinníkovi pokuta vo výške 331 €.

Dopravný podnik sa pripravuje

„Pre zajtrajšie protestné zhromaždenie v centre mesta sa s spolu s políciou opäť pripravujeme na odklon minimálne jedenástich autobusových a trolejbusových liniek, ktoré budú v prípade zablokovaných ulíc a križovatiek na Hodžovom námestí premávať po obchádzkových trasách. V uliciach budú znova pripravené aj záložné vozidlá, ktoré posilnia jednotlivé spoje.“ píše sa vo vyjadrení DPB na facebookovej stránke.

Čo môžeme robiť ?

Pokiaľ vo svojom okolí poznáte človeka, prípadne máte podozrenie zo spáchania trestného činu, na políciu sa môžete obrátiť kedykoľvek. „Ak si myslíte, že sa niekto dopustil trestného činu, nič vám nebráni kontaktovať orgány činné v trestnom konaní. Posúdenie, či ide o relevantný trestný čin závisí od konkrétnej situácie daným orgánom,“ dodal prokurátor Krajskej prokuratúry Patrik Hujsa.

V každom prípade odporúčame, aby ste sa daným úsekom vyhli. Otázkou ostáva či, nadchádzajúci protest v Bratislave dopadne tak ako ten minulý týždeň, alebo sa bude niesť v pokojnejšom duchu. Aktuálnu dopravnú situáciu budeme sledovať a budeme vás informovať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2.7 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRenault Zoe oficiálne končí! Automobilka nepočíta s novou generáciou.
Nasledujúci článokJe možné aby Peugeot atakoval hranicu prémie svojim 308 SW ?