Domov Doprava Sen sa stane realitou! Račianske mýto sa konečne dočká rekonštrukcie

Sen sa stane realitou! Račianske mýto sa konečne dočká rekonštrukcie

zdroj:imhd.sk

Frekventovaný dopravný uzol na Račianskom mýte v Bratislave prejde rekonštrukciou. Oprava bude prebiehať v dvoch etapách. Prvá začne už v utorok 10.8.2021!

Snáď každý pozná Račianske mýto. Preto je každému jasné, že taký obrovský a vyťažený prestupný bod akým je Račianske mýto nevyhnutne potrebovalo rekonštrukciu. Stav bol alarmujúci. Ľudia čakajúci na MHD sa spolu s tými ktorí vystupovali tlačili na úzkom slíži nehovoriac o situácií ak išli rodičia s kočíkom alebo hendikepovaní, nebola šanca normálne prejsť. Do toho prechádzajú cez ostrovček chodci z jednej strany na druhú. Situácia bola najmä počas dopravnej špičky priam život ohrozujúca. Nehovoriac o tom, že sa nemáte kde posadiť alebo schovať sa pred dažďom.

obmedzenia zdroj: imhd.sk

Jedna z najvyťaženejších križovatiek v Bratislave bola dlhodobo zanedbávaná a jej súčasný stav bol pre nás neakceptovateľný. Po preverení všetkých možností sme sa preto v spolupráci s Magistrátom Bratislavy pustili do okamžitej rekonštrukcie nástupíšť a ostrovčekov pre chodcov. Verím, že cestujúci ocenia bezpečne upravené zastávky a logicky vyriešené prvky verejného priestoru, vďaka ktorým križovatka zvládne aj väčší nápor cestujúcich, než doteraz,“ hovorí Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB, a. s.

Svitá na lepšie časy

utorok 10. augusta 2021 začne bratislavský dopravný podnik spolu s mestom s čiastočnou rekonštrukciou električkových zastávok na Račianskom mýte. Práce budú prebiehať za chodu dopravy. Pričom v prvej bude realizovaná rekonštrukcia polovice oboch nástupísk, smerom bližšie do centra a v druhej etape obnova opačnej strany nástupných ostrovčekov – bližšie do Rače. Električky budú v čase rekonštrukcie zastavovať na sprístupnených častiach nástupísk.

prvá etapa rekonštrukcie zdroj: imhd.sk

V rámci čiastočnej rekonštrukcie, ktorá by mala potrvať približne do konca augusta príde k rozšíreniu nástupných ostrovčekov. Tak isto budú zvýšené nástupné hrany pre pohodlnejšie nastupovanie do električiek. Súčasťou rekonštrukcie bude aj osadenie novej dlažby na nástupištiach, a konečne pribudnú aj prístrešky s lavičkami a LED osvetlením. Prístrešky by mali mať dĺžku 8 metrov a budú aj doplnené o solárny panel.

Ostrovček pre peších, ktorí smerujú na Šancovú ulicu, sa zväčší takmer dvojnásobne, pričom sa znovu obnoví pravé odbočenie zo Šancovej na Račiansku ulicu. Zmenou prejde aj ostrovček na križovatke ulíc Radlinského a Legionárska. Počas rekonštrukcie budú debarierizované priechody pre chodcov v úseku od Radlinského cez Legionársku, Šancovú až po Račiansku ulicu. Križovatky budú vybavené novými semaformi. Pre automobilovú dopravu bude obnovené pravé odbočenie zo Šancovej na Račiansku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.6 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Škoda Kamiq 1,0 TSI Scoutline, zelená žaba berie svoj segment útokom
Nasledujúci článokDiaľnica D3 v úseku Svrčinovec – Skalité bude úplne uzavretá