Domov Doprava Diaľnicu D4R7, vrátane nového mostu cez Dunaj, otvoria už o pár dní....

Diaľnicu D4R7, vrátane nového mostu cez Dunaj, otvoria už o pár dní. Poznáme presný dátum

D4R7 výstavba na, ktorej dokončenie už roky čakáme sa blíži ku svojmu úspešnému koncu. Oznámil to minister Andrej Doležal. 

Ešte pár týždňov dozadu nebol istý termín dokončenia a otvorenia zvyšných úsekov. „Zostávajúce úseky vozoviek budú pripravené na použitie v priebehu konca augusta a septembra 2021. Tešíme sa na potvrdenie ministerstva dopravy, aby sme súčasne otvorili tieto úseky vozoviek pre dopravu a verejnosť,“ uviedol vtedy zhotoviteľ stavby.

Rovnako sa tak v tom čase nechal počuť aj hovorca ministerstva dopravy a výstavby SR Ivan Rudolf „Otvorenie jednotlivých úsekov dnes záleží od schopnosti koncesionára dokončiť stavebné práce a hlavne odstrániť vady a nedorobky, ktoré bránia predčasnému užívaniu. Ministerstvo dopravy a výstavby naďalej podporuje koncesionára pri jeho úsilí a máme záujem o sprístupnenie všetkých týchto úsekov v čo najkratšom čase,“.

Jazdiť budeme už o pár dní

Dnešným dňom sa však situácia výrazne zmenila. Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal zverejnil na svojej facebookovej stránke status, v ktorom potvrdil otvorenie takmer všetkých úsekov obchvatu D4R7. “Takmer všetky zvyšné úseky bratislavského obchvatu D4R7, vrátane Lužného mostu, budú pre verejnosť otvorené už 26. septembra. Stane sa tak za predpokladu, že koncesionár dovtedy odstráni všetky vady a nedorobky. Otvorenie sa zatiaľ netýka dvoch úsekov D4 medzi Ivankou pri Dunaji a Čiernou vodou. Tie prídu na rad počas októbra.” vyjadril sa minister.

zdroj: minister dopravy Andrej Doležal
Zatiaľ otvorené úseky
Aktuálne sú v prevádzke úseky s dĺžkou skoro 41 kilometrov. Medzi ne patria úseky – R7 Bratislava, Juh – Šamorín, Západ – Holice spolu s časťou úseku D4 Bratislava, Juh – Bratislava, Podunajské Biskupice. Podunajské Biskupice – Bratislava, Vrakuňa – Bratislava, Východ od vlaňajšieho novembra, resp. od februára tohto roka. Trasy D4 a R7 sa prepájajú v križovatke Bratislava, Juh.
Najzásadnejším problémom však stále zostáva spojenie diaľnice D1 a D4, ktorého výstavba je v nedohľadne. Resp. bavíme sa tu o horizonte minimálne 5-tich rokov. Dovtedy si budeme musieť vystačiť s tým čo máme.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTemná budúcnosť? Mercedes prestane vyrábať viaceré typy karosérií
Nasledujúci článokCupra Tavascan je koncept, ktorý prezradí viac aj o budúcnosti