Domov Doprava Vodiči pozor, pripravte si pevné nervy. Cez víkend sa opäť začína rekonštrukcia...

Vodiči pozor, pripravte si pevné nervy. Cez víkend sa opäť začína rekonštrukcia mosta v Lamači

zdroj: NDS

Tak a je to tu opäť. Už tento víkend v sobotu ( 21. mája ) začnú rekonštrukčné práce na moste nad železničnou traťou v Lamači. Tentokrát v smere z Bratislavy do Malaciek. Oproti minulému roku budú autá jazdiť v dvoch pruhoch v oboch smeroch. Dokedy budú práce trvať?

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) oznámila, že od soboty (21. mája) budú pokračovať v opravách železničného mosta v Lamači. Most sa nachádza na diaľnici D2 v úseku medzi kilometrami 55,135 až 56,155 medzi križovatkou Lamač a bratislavským tunelom Sitina. Bol postavený v roku 1972. Dĺžka mosta je 48,2 metra a premosťuje dvojkoľajnú železničnú trať. Práce budú prebiehať v dvoch etapách. V prvej bude rozšírená vozovka za mostom v smere na tunel Sitina a v druhej bude komplexne opravený ľavý most v smere z Bratislavy do Malaciek.

Takto to bude vyzerať

Rekonštrukčné práce by mali trvať skoro vyše troch mesiacov. Čo sa týka dopravy, tak NDS predpokladá, že by mala byť plynulejšia, ako to bolo pri predchádzajúcej rekonštrukcii, keďže budú vytvorené štyri pruhy, dva v oboch smeroch. V smere z Bratislavy do Malaciek budú oba jazdné pruhy, pred opravovaným mostom, presmerované do protismeru. V opačnom smere z Malaciek do Bratislavy pôjdu autá v oboch jazdných pruhoch vo svojom páse, len budú pruhy posunuté bližšie k okraju. Rýchlosť na moste bude obmedzená na 60km/h.

Počas obnovy mosta môže osobná doprava využiť aj obchádzkové trasy cez mestské časti. NDS tiež ľuďom odporúča využívať verejnú dopravu.

Pracovať sa bude nonstop

Práce na rozširovaní vozovky budú prebiehať 12 hodín denne, pri oprave mosta 12 – 24 hodín v závislosti od technologických prestávok. Rešpektujúc technologický postup plánujeme práce vykonávať aj cez víkendy a v noci. Cena za opravu celého mosta vrátane minuloročných prác sa blíži k sume 1,4 milióna eur bez DPH.

Harmonogram prác

  • Presmerovanie dopravy: od 21.5. od 08:00 do 22.5.
  • Rozširovanie vozovky za mostom: od 23.5. do 19.6.
  • Komplexná obnova mosta: od 20.6. do 31.8.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJndsas.sk
Predchádzajúci článokUnikli fotky nového BMW radu 3. Automobilka to opäť neustrážila
Nasledujúci článokCeny zberateľských áut lámu v aukciách všetky rekordy: milióny eur lietajú vzduchom ako centy!