Domov Doprava Autobusová linka do Hainburgu bude znova fungovať. Premávať začne od…

Autobusová linka do Hainburgu bude znova fungovať. Premávať začne od…

zdroj: hainburg.sk

Tak predsa! Autobus do Hainburgu začne znova premávať. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chystá obnovenie autobusovej linky. Fungovať by mala o pár mesiacov.

Skoro po roku sa tak vráti do prevádzky pravidelná linka do susedného, rakúskeho mesta Hainburg. Autobusová linka 901, ktorá premávala do 14. novembra 2021 ako komerčná linka bola kvôli ekonomických dôvodov zrušená. Novým dopravcom sa stane spoločnosť ARRIVA Mobility Solutions.

Spoločnosť totiž umožňuje župe objednávať prímestskú autobusovú dopravu aj v tzv. „záujmovom území kraja“, čiže aj za hranicami kraja či dokonca štátu. Podmienkou Bratislavskej župy však bolo, že na jej prevádzku prispejú aj ďalší partneri. To sa aj podarilo a na financovaní budú participovať Hlavné mesto SR Bratislava a spolková krajina Dolné Rakúsko. Linka do Hainburgu bude súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji, ktorý zastrešuje spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava.

“Záleží nám na zlepšovaní mobility a života v prihraničnom regióne. Každý jeden cestujúci v autobuse znamená o jedno auto menej na cestách. Preto podporujeme cestovanie verejnou dopravou aj za hranicami kraja. Pomôže to odľahčiť preťažené cesty a v neposlednom rade je to aj ekologickejšie ako autami,“ vysvetlil predseda BSK Juraj Droba.

Prevádzka je plánovaná o začiatku školského roka teda od 5.9.2022.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbratislavskykraj.sk
Predchádzajúci článokBMW sa vracia do kolotoča vytrvalostných pretekov. Prvotný návrh lakovania pripomína koncept z Gran Turisma
Nasledujúci článokNový model Mitsubishi ASX odhaľuje motorizácie