Domov Doprava Vodiči pozor, Únia autodopravcov Slovenska v nedeľu zablokuje diaľnicu D2

Vodiči pozor, Únia autodopravcov Slovenska v nedeľu zablokuje diaľnicu D2

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) informovala na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook, že chystá na blokádu diaľnice D2 už túto nedeľu, 6.11.2022. Ak sa chystáte smerom z Česka do Bratislavy, pripravte sa na výrazné obmedzenia.

Únia autodopravcov Slovenska spoločne s podporou Asociácie Žltý Anjel Assistance ohlásila zablokovanie dôležitého diaľničného úseku D2 smerom od Kútov do Bratislavy. Ide o akt protestu voči kontrolám na hraniciach opačným smerom do Českej republiky. Predpokladá sa, že začiatok štrajku začne presne o polnoci 6.11.2022 a potrvá pravdepodobne až celých 24 hodín.

Majú zástancov aj odporcov

Ako to už býva zvykom na Facebooku, spustila sa ohnivá diskusia s rozličnými názormi diskutujúcich. Veľa názorov sa zhoduje so zbytočnosťou tejto blokády, ostatní zasa vyjadrujú podporu takémuto druhu protestu. Únia autodopravcov Slovenska deklaruje na svojom Facebooku, že ich cieľom je vymyslieť niečo, čo poukáže na porušovanie pravidiel o Schengene na strane Českej republiky.

Únia autodopravcov Slovenska

Cieľom UNAS je teda poukázať a prispieť k ukončeniu kontrol na hraniciach Slovenska a Česka. Aktuálne vodiči osobnej, ale najmä nákladnej kamiónovej dopravy čelia výrazným kontrolám zo strany Polície ČR. Kontroly prebiehajú kvôli aktuálnej situácii s utečencami. Aktuálne informácie však paradoxne naznačujú ďalšie sprísňovanie kontrol na hraniciach s Českou republikou a nie ich uvoľňovanie.

Polícia SR avizuje prísnejšie kontroly

Polícia Slovenskej republiky zároveň vyhlásila zvýšenie počtu kontrol nákladných automobilov na celom území Slovenska. Prispeli k tomu aj nedávne prípady nelegálnej migrácie, kedy na rýchlostnej ceste R1 pri Nitre príslušníci obvodného oddelenia odhalili a zadržali až 74 nelegálnych migrantov. Vodičom za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody na 7-10 rokov.

Únia autodopravcov Slovenska

Otázkou však zostáva, či riešenie situácie kontrol na hraničných priechodoch smerom na západ nie je tak trochu aj vyústením situácie na Slovensku. Či kontroly smerom z juhu a východu našich hraníc sú dostatočné. Jednou vecou je Schengenský priestor, druhou však nelegálna migrácia. Situácia je vážna, inak sa to ani nazvať nedá. A či to pomôže vyriešiť blokáda našej vlastnej diaľnice, je viac než otázne. Každopádne, ak sa chystáte v nedeľu 6.11.2022 z Česka smerom na Slovensko, zvoľte radšej inú trasu ako diaľnicu D2.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJFB Únia autodopravcov Slovenska
Predchádzajúci článokPomáhať a chrániť bude 700 elektrifikovaných vozidiel v novom dizajne
Nasledujúci článokPorsche 911 už nebaví zdolávať okruhy. Najnovšie jazdí po sopkách v Čile