Domov Elektromobilita Na Slovensko prichádza Dongfeng S50EV. Malý sedan so zaujímavou cenou

Na Slovensko prichádza Dongfeng S50EV. Malý sedan so zaujímavou cenou

Na slovenský trh prichádza nový malý sedan, ktorý si chce získať klientelu prostredníctvom veľmi priaznivej ceny. Zaujme aj pôsobivým interiérom. To je Dongfeng S50EV.

Čoskoro automobilka Dongfeng, ktorú na Slovensku pozná len veľmi málo ľudí prinesie na náš trh svoj nový model. Tento krát sa jedná o kompaktný sedan, ktorý nesie názov S50EV. Zo zahraničia poznáme tento model pod celkovým názvom Dongfeng Fengxing Jingyi S50EV a jedná sa o čisto elektrické vozidlo. Tento model rozhodne osloví konzervatívnejších európskych zákazníkov.

Dongfeng S50EV
Hlavným lákadlom je cena.

Cena je presne tým hlavným, čo by malo slovenského zákazníka najviac zaujať. Aj keď presná nadobúdacia cena zatiaľ nie je známa, bude sa jednať o relatívne nízku čiastku. V zahraničí sa ceny tohto modelu pohybujú na hranici približne 26 tisíc eur. Samozrejme, nie je to málo ale vzhľadom na to, že sa jedná o elektromobil je táto cena v porovnaní s konkurenciou viac než priaznivá.

Dongfeng S50EV
Celkom slušný dojazd.

Elektrický sedan S50EV umožní pasažierom cestovať maximálnou rýchlosťou až 150 km/h. Akumulátor ponúkne maximálnu kapacitu 54 kWh. Táto batéria ponúkne dojazd celkom slušných 410 kilometrov. Elektrický motor umiestnený pod prednou kapotou poháňa výhradne predné kolesá a disponuje výkonom 90 kW a krútiacim momentom o hodnote 280 Nm.

Dongfeng S50EV
Modrý dizajn.

Na prvý pohľad je človeku hneď jasné, že sa jedná o ekologické vozidlo. Ako už v tejto kategórií býva zvykom, veľká pozornosť sa kladie na modré detaily. Táto farba v človeku evokuje šetrnosť k planéte. Dizajnéri teda vsadili na množstvo doplnkov v tomto odtieni. V skutočnosti má model S50EV veľmi blízko k Nissanu Sylphy, ktorý je produktom spolupráce týchto dvoch automobiliek. Preto nie je žiadnym prekvapením, že práve novinka od Dongfeng stojí na základoch práve spomínaného Nissanu.

Dongfeng S50EV
Skoro nemecký interiér. 

Automobily pochádzajúce od nemeckých výrobcov sú známe svojou kvalitou spracovania prevažne v interiéri. Dongfeng sa ich snaží dobehnúť. Svojim zákazníkom sľubujú veľmi dobre spracovaný interiér. Podľa fotografií automobilka avizuje možnosť prepojiť váš smartphone s infotainmentom vo vašom aute, čo nie je žiadna novinka, v tomto prípade sa však jedná o zrkadlenie obrazovky. V rámci prístrojových panelov, novinka ponúkne kombináciu digitálnych s tými analógovými.

Dongfeng S50EV
Dongfeng S50EV
Zatiaľ neznáme ceny a výbavy.

Automobilka zatiaľ ohľadom cien a základných, respektíve príplatkových výbav mlčí. Existuje aj možnosť, že u nás bude auto dostupné len s jedným stupňom výbavy a budete mať možnosť si dokúpiť katalógové príslušenstvo. Známy zatiaľ nie je ani dátum, kedy bude novinka dostupná, automobilka začiatok predaja označila slovami “už čoskoro”.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSTK vie niekedy vyčariť vrásky na tvári. Čo treba spraviť aby všetko prebehlo bez problémov??
Nasledujúci článokTEST Hyundai i20N mieri vysoko, je zábavnejší ako jeho väčší brat