Domov Elektromobilita Hyundai vylepšil IONIQ 5. Má digitálne zrkadlá a vyšší dojazd

Hyundai vylepšil IONIQ 5. Má digitálne zrkadlá a vyšší dojazd

Hyundai IONIQ 5 MY2023

Hyundai spustil na Slovensku predaj modelu IONIQ 5 modelového roku 2023. Ten prináša viacero noviniek a vylepšení, vrátane väčšej batérie s lepším termomanažmentom a digitálnych spätných zrkadiel.

Hyundai IONIQ 5 zostáva v ponuke s dvoma kapacitami batérie. Základ tvorí batéria s kapacitou 58 kWh s možnosťou pohonu len zadnej nápravy. Novinkou je väčšia, až 77,4 kWh batéria, ktorá nahradila pôvodnú batériu s kapacitou 72,6 kWh. Nová batéria poskytuje dlhší normovaný dojazd na jedno nabitie (507 km), o 8 kW vyšší výkon pri verziách s pohonom zadnej nápravy (168 kW/228 k) a o 14 kW vyšší systémový výkon pri verziách s pohonom 4×4 (239 kW/325 k).

Nové tlmiče a lepší termomanažment batérie

Vylepšenia sa dotkli aj tlmičov na zadnej náprave a to vo všetkých úrovniach výbavy. Auto by tak malo byť ešte komfortnejšie a stabilnejšie. Tepelný manažment batérie sa teraz aktivuje automaticky po zadaní nabíjacieho bodu do navigácie s využitím connected routing prostredníctvom aplikácie Bluelink. To by malo zabezpečiť optimálnu teplotu batérie pre vysokorýchlostné nabíjanie a skrátenie času stráveného na nabíjačke.

Zmenou prešli aj jednotlivé úrovne výbavy. Štandardnou súčasťou výbavy Style sa stalo ambientné podsvietenie interiéru. Štandardnou súčasťou najvyššej výbavy Premium je teraz bez ďalších príplatkov Premium Pack, ktorý obsahuje elektricky ovládané relaxačné predné sedadlá s pamäťou a elektricky posuvné zadné sedadlá.

Digitálne spätné zrkadlá za príplatok 1.700 eur

Nový modelový rok IONIQ 5 ponúka v rámci príplatkového balíka Techno Pack (za cenu 1 700 €) k najvyššej výbave Premium aj digitálne vnútorné spätné zrkadlo. Širokouhlý obraz za vozidlom je snímaný kamerou umiestnenou pod zadným spojlerom a premieta sa na digitálny displej, ktorý nahrádza konvenčné spätné zrkadlo. Súčasťou balíka Techno Pack sú aj digitálne vonkajšie spätné zrkadlá. Klasické zrkadlá sú tak nahradené kamerami a digitálnymi displejmi. Tie poskytujú väčší pozorovací uhol ako klasické zrkadlá a zlepšujú viditeľnosť aj v nepriaznivých podmienkach, napr. počas dažďa.

Cenovka IONIQ 5 modelového roku 2023 začína po odrátaní akciového bonusu na sume 43 390 € za výbavu Family s 58 kWh batériou a elektromotorom s výkonom 125 kW/170 k. Vozidlo v rovnakej výbave, ale s väčšou 77,4 kWh batériou a výkonom 168 kW/228 k stojí 47 890 €. Obľúbený pohon všetkých kolies je k dispozícii od strednej úrovne výbavy Style s väčšou batériou za cenu od 49 740 €. V ponuke zostala zachovaná možnosť bezplatného výberu 19- alebo 20-palcových kolies vo výbave Premium.

Hyundai poskytuje na vozidlo záruku 5 rokov bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov a záruku 8 rokov/160 000 km na vysokonapäťovú batériu.

TEST Hyundai IONIQ 5 4×4 čítajte TU

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Ford E-Transit Custom – plne elektrická dodávka s nádherným dizajnom
Nasledujúci článokNový Range Rover Sport. Stále dostupný s osemvalcom