Domov Elektromobilita Na elektrické Bugatti si ešte počkáme, príde však…

Na elektrické Bugatti si ešte počkáme, príde však…

Čisto elektrické Bugatti sa stane skutočnosťou. No nebude to tak rýchlo, ako by sa mohlo zdať. Výrobca superšportových automobilov sa najskôr chce sústrediť na hybridný model. Ten by mohol doraziť už v roku 2027. Elektromobil od Bugatti následne môže prísť neskôr, pravdepodobne až v ďalšej dekáde.

Súčasný šéf značky Bugatti nedávno prezradil, že nasledujúci model značky mal byť čistý elektromobil. Nakoniec sa však plány menia a najskôr sa na trh má dostať model s hybridným pohonom a teda aj spaľovacím motorom. Kompletná elektrifikácia značky Bugatti sa tak nateraz odkladá. Predpokladá sa, že ku kompletnej elektrifikácii dôjde až v nasledujúcej dekáde.

Ako prvý hybrid!

Achim Anscheidt, dizajnový riaditeľ značky, nedávno v rozhovore pre britský Autocar prezradil, že prioritou už nie je elektromobil, ale hybridný model. Ten by sa mal dostať na trh už v roku 2027. „V tejto chvíli sa zaoberáme ďalším krokom pre hybridný model, všetko ostatné sa nachádza ešte príliš ďaleko.“ V rozhovore ďalej naznačil, že pozerať sa ďaleko za pripravovaný model by mohlo pôsobiť nefér voči fanúšikom značky Bugatti. Značka sa pravdepodobne nechystá vyvíjať dva modely v jednom momente a preto je iba málo pravdepodobné, že by plne elektrický model prišiel skôr ako po roku 2030.

Aj napriek tomu, že minuloročné plány predpovedali príchod elektromobilu do roku 2027, opak je pravdou a na scénu sa ako prvý dostane hybrid. Priama otázka smerujúca na plány plnej elektromobility sa nateraz podľa šéfov značky Bugatti odkladá. Toto desaťročie ešte patrí hybridu, to nasledujúce už elektromobilu. Podľa šéfov značky bude elektrický model stáť za to a fanúšikom vyrazí dych. Odvážne od Bugatti, ale na to sme už zvyknutí.

Bohatšia a pestrejšia ponuka

Bude skutočne zaujímavé sledovať, ako sa časom zmení ponuka Bugatti. Šéfovia značky totižto naznačili, že by značka mohla upraviť aj svoju stratégiu do budúcnosti. Chceli by sa sústrediť na jeden superšportový model, ktorý by tvoril základ celej ponuky. Budúcnosť by však mohla priniesť bohatšie portfólio, ktoré má byť odlišné od ostatných. Ponúkať by mohlo hybridné, ale aj čisto elektrické modely. Tešíte sa na elektrickú budúcnosť tejto značky? 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové BMW M2 konečne oficiálne. V ponuke bude aj manuál
Nasledujúci článokMercedes nesklamal, Citroën má ešte nejaké resty. Aj toto priniesol najnovší test Euro NCAP