Domov Elektromobilita Polestar 2 – druhá limitovaná verzia chce oslabiť ošiaľ okolo Tesly

Polestar 2 – druhá limitovaná verzia chce oslabiť ošiaľ okolo Tesly

Príjemne vyzerajúci elektrický Polestar 2 má za sebou továrenské vylepšenia. Tie sa dotkli výkonu, aerodynamiky, podvozku a  jemne aj vizuálu.

Švédsky Polestar 2 je najväčším konkurentom americkej Tesly Model 3. Väčšina fanúšikov elektromobility však stále skôr zvolí Teslu než samotný Polestar, o čom hovoria aj registrácie týchto vozidiel. Švédi sa preto rozhodli urobiť krok smerom k zatraktívneniu svojho modelu, keďže je evidentné, že ľudia o elektromobily tejto kategórie majú veľký záujem. Nová limitovaná edícia nesie označenie Polestar 2 BSR 230. Ide v poradí o druhú limitovanú edíciu, ktorá má navýšený výkon, no taktiež je iný aj dizajn so športovými prvkami.

Hneď na prvý pohľad zaujme svojim odlišne tvarovaným predným nárazníkom či čiernymi prahmi dverí. Do ponuky prichádzajú aj nové farby karosérie – čierna Pace a olivovozelená Nebula (nie tak výrazná ako Nebula zo sveta Marvel). Obe farby viete doplniť ozdobnými pruhmi podľa vlastného výberu.

“Chiptuning” a tlmiče Öhlins

Interiér využíva špecifické čalúnenie MicroSuede. Okrem sedadiel sa toto prešívanie nachádza aj na volante. Práve semišové prevedenia má navodiť športovú atmosféru vozidla. Nie je to však iba „na oko“. Limitka BST 230 má navýšený výkon elektromotorov na 350 kW a krútiaci moment 680 Nm. Tento švédsky liftback tak zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,4 sekundy. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 205 km/h. Výkonu, pochopiteľne, Polestar prispôsobil aj podvozok. Po novom tu nájdeme dvojsmerne nastaviteľné tlmiče Öhlins a 21“ kolesá.

Polestar 2 - BST edition 230 | Polestar

Svetlá výška bola znížená o 25 mm. 21“ disky sú obuté na športových pneumatikách Pirelli P Zero 245/35. Novinka by sa k prvým šťastným majiteľom mohla dostať už na jeseň tohto roka. Primárnymi trhmi pre limitovanú sériu budú Európa a USA. To, že ide o BST 230, napovedá aj počet vyrobených kusov – správne, bude ich 230. Cena? 81.000 €. To je o 3.000 € viac ako predchádzajúca limitovaná edícia BST 270. Či sa podarí naplniť predajné kapacity a potenciály, uvidíme onedlho.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST BMW 740d – toto je jej najväčší mínus
Nasledujúci článokFrancúzsko: strednú vrstvu ničí inflácia, drasticky preto rastie predaj TÝCHTO áut