Domov Lifestyle 7 tipov na cestovanie so psom

7 tipov na cestovanie so psom

Foto: BMW

Nastúpenie psov do auta sa môže spájať s komplikáciami. Kňučia, štekajú a niekedy sa cítia zle. A to ešte pred odchodom. S týmito siedmimi pravidlami od odborníkov sa cestovanie so psom stane oveľa jednoduchšie.

1. Pomalé privykanie

Ak chcete psa vziať so sebou do auta, musíte ho na neho včas privyknúť. Urobiť to v deň, keď plánujete odísť preč, je absolútne neskoro. Dovoľte najprv psovi, aby v pokoji spoznal vozidlo a urobte tak s vypnutým motorom. Ak sa bude zdráhať, jednou z možností, ako ho presvedčíte, aby nastúpil do vozidla, predstavujú granule. Prípadne ho niekoľko dní kŕmte v aute, aby si s týmto prostredím vytvoril pozitívne asociácie.

2. Vyznačte mu územie

Cestovanie automobilom zahŕňa pre psa veľa emócií, takže určité zvyky mu v tom môžu pomôcť. Pes nevyhnutne potrebuje mať počas jazdy svoje stále miesto. Lepšie, ak je to pohodlná klietka, pretože takto má záchytný bod a môže si oddýchnuť. Ak máte možnosť, nadväzujte s ním počas cesty krátky očný kontakt. Dajte svojmu psovi jeho obľúbenú deku alebo hračku. Všetko, čo pozná a má rád, mu pomôže uvoľniť sa a cítiť sa pohodlne.

BMW X7 cestovanie so psom
Foto: BMW
3. Bezpečnostné pásy pre psov

Vášmu štvornohému miláčikovi by ste mali vždy zabezpečiť bezpečnostné pásy v súlade so zákonom. Vyhnete sa tak zbytočným rizikám, ale aj vysokým pokutám. Pred odchodom do zahraničia sa oboznámte s pravidlami v danej krajine. Výber bezpečnostného systému je na vás. Či už ide o bezpečnostný pás, nosič pre psa, alebo klietku medzi priestorom pre cestujúcich a kufrom.

4. Nájdite si miesto na zastavenie

Dlhšie cesty budú únavné aj pre vášho štvornohého kamaráta. Medzitým si bezpodmienečne spravte krátke prestávky, aby ste vyšli von a natiahli si nohy. Ešte pred odchodom si na trase vyhľadajte nejaké pekné lesíky na prechádzky, alebo vhodné odpočívadlá s výbehmi pre psov. Samozrejme, počas každej prestávky zabezpečte psovi dostatok vody.

Foto: BMW
5. Vystupovanie z vozidla

Pri vystupovaní z vozidla platí zásada: najprv vy, potom pes. A to prostredníctvom jasného príkazu a cez dvere najbližšie k vášmu sedadlu. Takto máte kontrolu aj mimo vozidla a už sa nezaoberáte bezpečnostným pásom, zatiaľ čo váš pes sa už zabáva oňuchávaním okolia, alebo behaním po ulici. Vo všeobecnosti platí, že nesmiete zabudnúť na vôdzku.

6. Nepreháňajte to s jedlom

Ťažké maškrty sú pred odchodom tabu. Radšej zvoľte niekoľko malých granúl, aby cesta psovi viac chutila. Niektorým psom býva počas cesty nevoľno a podobne ako menšie deti môžu zvracať. Pomáha iba pomaly privykať zviera na čoraz dlhšie cesty.

7. Nenechávajte psa vo vozidle

Ak chcete so psom cestovať v lete, nemôžete ho nechať dlho čakať v automobile. Interiér sa totiž na slnku rýchlo prehrieva a to môže byť pre vášho psa nebezpečné už po niekoľkých minútach. Pri vysokých teplotách nevpustia do interiéru dostať dostatok čerstvého vzduchu ani pootvorené okná, ani malý prievan. Preto je najlepšie brať psa vždy so sebou.

Foto: BMW
BMW X7 by Poldo Dog Couture

Talianske zastúpenie značky BMW teraz s Poldo Dog Couture, novou luxusnou značkou oblečenia a doplnkov pre psov, upravili model X7 a prispôsobili ho potrebám psov. Voľba padla na verziu BMW X7 xDrive40d vybavenú 3-litrovým naftovým motorom s výkonom 340 koní. Automobil dopĺňa elegantná cestovná súprava pre psov, špeciálne vyvinutá a skombinovaná s vozidlom.

BMW X7
Foto: BMW

Elegantné úpravy pripravila Rossella Barbuto, kreatívna riaditeľka spoločnosti Poldo Dog Couture, ktorá vysvetľuje: „Toto vozidlo som upravila tak, že som čerpala inšpiráciu zo skorého ranného lesa, kde vzduch prestupuje symfónia očarujúcich vôní živice, ktoré pochádzajú zo storočných jedlí, a ktoré sa miešajú s jemnou vôňou machu na vlhkej zemi. Krása tejto krajiny, osvetlená prvými slnečnými lúčmi, ktoré prenikajú cez konáre stromov, rozžiaria intenzívnu zeleň listov, tmavohnedú farbu zeme, ktorá okamžite ožíva a pohlcujúcu atmosféru lesa. Tento moment ma očaril a prinútil ma vytvoriť umelecký projekt, ktorý vyvolal rovnaký pocit dobrodružstva a úžasu, aký som cítila na týchto prechádzkach. Exteriér vozidla je dvojfarebný: čiernu farbu dopĺňa a exkluzívny zelený lak Oxford Green z ponuky BMW Individual. Interiér sme zverili do odborných rúk stolárskeho majstra, ktorý vytvoril niektoré lišty z ebenu, pričom na čalúnenie sme použili jemné a inovatívne materiály ako Alcantara, ktorá je jemná na dotyk, odolná a nenáročná na údržbu“.

BMW X7 cestovanie so psom
Foto: BMW
Cestovná súprava s kompletným vybavením

Cestovná súprava, ktorú možno pohodlne umiestniť do veľkého batožinového priestoru, dostala ebenovú povrchovú úpravu a prenáša sa v elegantnom ebenovom kufri potiahnutom tepanou kožou lesnej zelenej farby s tromi zásuvkami. Vo vnútri zásuviek nájdu užívatelia všetko potrebné pre štvornohého priateľa ako kožený bezpečnostný pás s dĺžkou 94 cm pripojiteľný na obojok na pripútanie psa k sedadlu pri cestovaní na zadných sedadlách, vôdzku a kožený obojok, deku na zadné sedadlo z nylonu a Alcantary, pohodlný vankúš s tepelnou vatou s možnosťou pripevnenia k sedadlu pre bezpečné umiestnenie menších psov, matnú čiernu termofľašu, dve porcelánové misky zdobené logom Poldo Dog Couture spočívajúce na elegantnom a na mieru vyrobenom ebenovom podnose a hygienické vrecúška a utierky pre psiu hygienu na palube.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS BMW
Predchádzajúci článokAuto zo Slovenska spôsobilo rozruch, známa značka reaguje
Nasledujúci článokUž je to tu – trojnásobné zdraženie parkovného pre ťažké autá