Pokiaľ patríte medzi smrteľníkov ako ja a nepovaľujú sa vám doma 3 milióny eur, tak si skutočné auto z filmu Jamesa Bonda asi nekúpite. To je totiž čiastka, za ktorú sa auto vydražilo. Spoločnosť LEGO však prišla po vzore Bugatti aj s miniatúrou modelu Aston Martin DB5 pre fanúšikov filmu a nadšencov stavebníc. Má to ale smutný koniec – je príliš malý na to, aby ste sa ním odviezli!

Firma LEGO vytvorila repliku modelu Aston Martin DB5, na ktorej jazdil superšpión James Bond, ale v malej mierke. Športové autíčko z roku 1964, ktoré meria na dĺžku 13 centimetrov, je vybavené mnohými funkciami, ktoré by mal mať v aute každý správny tajný agent.

Po poskladaní auta sa Vám naskytne pohľad na detailný interiér s krytomradarovým sledovacím zariadením a vo dverách umiestneným telefónom. K dispozícii sú aj ďalšie funkčné prístroje, predovšetkým legendárne vyhadzujúce sedadlo, otočná registračná značkanepriestrelné zadné okno, ktoré je možné spustiť a zasa zdvihnúť.

Na autíčku nájdete aj kolesáprevodovku, ktorá pri možnom odtiahnutí odhalí predné guľomety. Nový set pre dospelých sa predáva na oficiálnych LEGO stránkach za necelých 150 dolárov. V tejto chvíli sú k dispozícii iba dve sady. Rovnako ako pri ostatných unikátnych kolekciách LEGO, táto hračka nie je určená pre deti. Stavebnica, ktorá obsahuje viac ako 1290 kusov lego súčiastok, je určená pre ľudí od veku 16 rokov.

Ide o presný model v mierke 1:8 s exteriérom zafarbeným do striebornej brezy. Hladké krivky a elegantné okraje, šikmé svetlomety a lakované predné aj zadné strieborné nárazníky robia z tohto autíčka niečo naozaj unikátne. Kultové špionážne vozidlo má tvarované strieborné drôtené ráfikové vložky kolies, ktoré majú klasické ,,britské“ krídla.

V nie tak dávnej minulosti ste mohli postrehnúť, že LEGO už vyrobilo aj spomínanú stavebnicu Bugatti Chiron. Ten by Vám však zabral o dosť viac času. Jeho súčiastky majú totižto 39 999 kúskov, čo je viac ako 30-násobok!

Zdroje: LGO | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFord Edge 2019 – dočkáme sa novinky na európskom trhu?
Nasledujúci článokKolóny na ceste z Chorvátska? Budúci rok to bude ešte horšie!