Najluxusnejšia limuzína Mladoboleslavskej automobilky, Škoda Superb sa už dlhé roky teší veľkej popularite nie len v našich končinách ale aj v Spojenom kráľovstve. Tento upravený kúsok len tak ľahko na tuzemských cestách však nenájdete.

Podobnosť s klasickým, sériovým Superbom je na nerozoznanie. Čo je na ňom teda také výnimočné? Bližšie sa naň pozrel britský redaktor denníku The Sun, Rob Gill. Širokej verejnosti dovolil nazrieť do tejto upravenej vlajkovej lode českej automobilky Škoda. Ako teda vyzerá Škoda Superb po pár chirurgických zákrokoch?

Toto upravené vozidlo prešlo pod rukami špecialistov, ktorí sa sústredia výhradne na ochranu posádky automobilu. Nebavíme sa však o klasických bezpečnostných prvkoch ako safe lock, či autonómne riadenie alebo držanie v jazdných pruhoch. Toto vozidlo je schopné odolať guľkám zo zbrane AK-47 a najrôznejším typom výbušnín.

Komu však tento neoblomný kúsok bude patriť jasné nie je, čiže môžeme len dedukovať, či nepôjde práve do kráľovskej rodiny, ktorá má vo Veľkej Británií najvyšší stupeň ochrany. Tajomstvom taktiež ostáva aj meno spoločnosti, ktorá sa podujala na tento výnimočný projekt a pustila sa do úprav.

Akými všemožnými úpravami toto vozidlo prešlo však vieme. Pancierovaním neprešla iba karoséria ale aj podvozok. Samozrejmosťou sú nepriestrelné sklá, či runflatové pneumatiky s ktorými môžete pokračovať v jazde aj keď máte defekt. Najdôležitejšou vychytávkou je jednoznačne nanovo prepracovaná ventilácia, ktorá dokáže posádku ochrániť, ak by hrozil chemický útok na vozidlo.

So všetkými možnými úpravami priamo úmerne narástla aj hmotnosť vozidla. Pod kapotou sa však naďalej ukrýva 2,0-litrový dieselový motor s výkonom 140 kW. Auto však dostalo vylepšené odpruženie a brzdy.

Celková prestavba vyjde na 112 000 eur a špecialistom to bude trvať zhruba mesiac. Firma avizuje, že nepôjde iba o jeden kus zákazkového vozidla. V najbližších mesiacoch má totiž vzniknúť viac kusov podobných upravených Superbov.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJthesun.co.uk
Predchádzajúci článokAutosalón Nitra 2018, malý Paríž na Slovensku!
Nasledujúci článokJeep Wrangler: na novinkách sa nešetrilo, základ ostáva rovnaký