Ide o GTO pre chudobného človeka. Tento krycí názov používajú zberatelia pre model Ferrari 275 GTB, ktorý nasledoval po sérii 250. Bohužiaľ, tomuto nástupcovi sa rovnakej pozornosti a zaľúbenia v zákazníkoch nikdy nedostalo.

V januári 2019 toto auto smeruje do aukcie. Ide o vôbec prvé 275 GTB, ktoré vo Ferrari urobili. Podvozok s číslom 06003 hlása, že ide dokonca o predvýrobný prototyp, ktorý bol počas celého svojho života bol značne upravovaný. Dokonca bol vybavený špeciálnou homologizáciou, aby mohol jazdiť.

Napriek niekoľkým pozoruhodným prvkom nejde o auto do nejakého motoristického športu, ktoré má mať čo najviac viac koní. V roku 1966 však toto Ferrari vstúpilo do 34. Rally Monte Carlo. Dostalo navyše pomocné osvetlenie, vystužené čelné sklo, uzamykací diferenciál a podobné potrebné veci. Aj keď prvenstvo nezískalo, vodič Giorgio Pianta to označil za „najkrajšiu spomienku jeho života“. Mimochodom, auto poháňa 3,3-litrový vidlicový dvanásťvalec s výkonom od 190 do 240 kW (258 až 326 koní)

Spoločnosť Gooding & Company odhaduje, že sa toto auto predá za 7 miliónov dolárov, čo je v prepočte približne 6,15 milióna eur. Takže jeden šťastný človek si už 19. januára zoberie tohto upraveného krásavca domov.

Myslíte, že je to príliš veľa peňazí? Táto červená Berlinetta 250 GT SWB z roku 1963 by mala ísť do aukcie za 1,8 milióna dolárov. Vášnivý zberateľ si bude mať určite z čoho vyberať. Gooding – aukčný dom, má na predaj až 21 rôznych modelov Ferrari. A nielen talianske autá. Až 575 super športiakov z kontinentu za veľkou mlákou, výročné vydanie GTC Lusso, Scuderia Spider a 458 Speciale.

Niet pochýb o tom, že na takýchto aukciách ide o veľké peniaze. Väčšina z kupujúcich si chce iba rozšíriť svoju zbierku v garáži, nájdu sa však aj odvážlivci, ktorí skúsia využiť kúpu za dobrú cenu. Aj keď pre smrteľníka je to horibilná suma, my sme radi, že každé auto si svoj životný príbeh píše aj po časoch dávnej slávy. Alebo ako v tomto prípade, skúša získať svoju slávu aspoň v ďalšom storočí.

Zdroje: carbuzzstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZdrobneniny luxusných vozidiel, ktoré vám zlepšia náladu!
Nasledujúci článokOd BMW M5 po Gallardo: Toto je 10 najlepšie znejúcich V10 motorov