Fast & Furious patrí na vrchol rebríčka filmov, ktoré automobilový nadšenec musí mať napozerané minimálne 20-krát. Pozor! Nehovorím o najnovšej časti, kde už ide viac o drámu a prestrelky, ale o prvé tri filmy, ktoré sa zapísali nielen do svetovej histórie, ale aj do našich sŕdc.

Minulý rok sa konalo turné Fast & Furious Live. Toto „angažmá“ brázdilo výstaviská a zimné štadióny po celej Európe. My na Slovensku sme možno také šťastie nemali, ale ak ste mali cestu do Prahy tak môžete ľutovať. Alebo nie? Názory na toto predstavenie sa rozchádzajú. Za veľa peňazí málo muziky?

Veľkolepá prehliadka mala prísť pôvodne  v roku 2019 aj do Ameriky, ale podľa slov magazínu carbuzz je to chudobné predstavenie. Nízky predaj lístkov viedol k zániku tejto prehrotenej úchylky. Teraz spoločnosť radšej vymenila haly za administratívne priestory a plánuje mnohé z kaskadérskych vozidiel predať. Už teraz si ich môžete prezrieť na online aukcii, ktorá vyvrcholí na konci januára.

Aký je výber? Nájdete tu niekoľko originálnych áut, ktoré si svoju rolu zahrali vo filme, ale niektoré autá zo show boli iba repliky. Tak napríklad, jedným z nich je takzvané „ramp-car“ z Fast & Furious 6. Aj keď vyzerá, že z neho moc nezostalo, motor V8 zo Chevroletu LS a trojstupňová automatická prevodka z neho robia výkonnú štvorkolku ak ste šejk a máte vlastnú púšť. Počiatočná cena tohto modelu je približne 12 000 eur.

Na predaj je aj Nissan 350Z, na ktorom zletel DK (Drift King) pri poslednom závode. Túto japonskú krásku poháňa 6,2 litrová V8 so šesťstupňovou sekvenčnou prevodovkou. Plusom je nastaviteľné zavesenie a modifikácia motoru. 26 000 eur za niečo takéto sa zdá možno málo, ale vyvolávacia cena sa určite zdvihne.

A teraz je tu jedinečná príležitosť pre tých, čo vždy chceli Lambo! Ten, kto videl Fate of the Furious 8 si určite pamätá, že do arktickej zimy si všetci vybrali vhodné auto, iba Roman vzal z garáže vysnívané oranžové Lamborghini Murcielago LP640. Auto v aukcii má pod kapotou V6 s pohonom Jaguar, ktorý premieňa výkon vďaka prevodovke z Porsche Boxter. Auto má aj upravený interiér. Prvotná ponuka by mala byť vo výške 22 000 eur.

The Fate of the Furious (2017) - Roman Goes Swimming Scene (7/10) | Movieclips
Chcete legendu? Nech sa páči

Ak ste ale pravý fanúšik, tak Vás vyššie spomenuté vozidlá zaujímajú menej, lebo čakáte na autá z jednotky či dvojky. Poteším Vás. Legendárny Dennis McCarthy, ktorý od roku 2006 postavil každé vozidlo Fast & Furious pridá do aukcie aj repliky. Patria medzi ne tie najslávnejšie – Toyota Supra Targa, na ktorej jazdil Paul Walker, rovnako ako Mazda RX-7, Honda S2000 či ikonický Nissan Skyline GT-R podsvietený ledkami.

Viete čo je ale najväčšia škoda? Ak by ste niektoré z týchto áut už teda kúpili, legálne na ulici si s nimi v živote nezajazdíte. Ani keď máte hlboko do peňaženky. Vozidlá totižto boli upravované iba pre filmové scény, takže modifikácie ktoré v sebe majú im nikdy neumožnia pokoriť zákonné stanovy. Obrovská škoda!

Zdroj: carbuzz.com I youtube.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPredĺžená verzia BMW radu 3 Li je takmer totožná s radou 5
Nasledujúci článokAutomobilka Rolls-Royce minulý rok predala najviac áut od založenia