Môžu mať dobrý motor, skvelý posed či interiér zo zlata, ale nič to nezmení na tom, že dizajnovo jednoducho nevyšli. Alebo to bol skutočný cieľ automobilky na svet priniesť niečo také?

V zozname si ukážeme 11 vozidiel, ktoré tvoria krivku medzi škaredým a ešte škaredším. Niektoré autá sú pri tom tak hrozné až sú pekné. Zvoľte si sami, ktoré si zaslúži prvenstvo vo vašom zozname.

11. 2004 Covini C6W

Covini C6W otvára zoznam so svojou 6-kolesovou ohavou. Vozidlo malo slušných 400 konských síl a doplnkové kolesá boli určené na vyváženie a lepšie brzdenie. Tvorcovia sa jednoducho snažili dosiahnuť funkčnosť, ale výsledok pre ľudské oko nebol až taký príťažlivý.

10. Marcos Mantis

Marcos bol britský výrobca, ktorý sa špecializoval na športové vozidlá. Ich autá boli vo všeobecnosti škaredé, ale zdá sa, že Marcos Mantis si vzal prvenstvo ako nič. Našťastie bola v roku 1968 ukončená výroba. Auto ale pôsobí šťastne a bezstarostne!

9. Stutz Blackhawk

Stutz Blackhawk bol prvýkrát vyrobený v roku 1972. O viac ako 4 desaťročia neskôr nám stále nie je jasné, čo sa dialo v mysliach dizajnérov, keď urobili takúto škaredú vec. A bola takmer 6 metrov dlhá. Aj tak sa zdá, že si svojich priaznivcov našlo. Elvis ho zbožňoval. A bolo tiež celkom drahé. V roku 2017 ho vydražili za 120 tisíc dolárov.

8. Brubaker Box

Tvorcovia boxu Brubaker si zaslúžia bod navyše pre presné pomenovanie. To je pravda – meno je také škaredé ako auto. Auto vyzerá ako plošina z pekla a nemá vôbec žiadny charakter. Je to len škaredá škatuľa na kolieskach. Vyzerá však ako niečo, čo by našlo svoje uplatnenie v prípade jadrovej svetovej vojny.

7. Reliant Robin

Odolný Robin vyzerá ako kríženec medzi autom, loďou a motocyklom. Záleží, z ktorej strany sa pozriete. Robin bol jedným z najobľúbenejších vozidiel zo sklených vlákien v histórii a dnes si právom zarobil miesto na zozname najlepších vozidiel na svete. Prvýkrát bol vyrobený v roku 1973, aby zaujal miesto Reliant Regal.

6. 2010 Veritas RS III

Vermot AG nebol v automobilovom priemysle aktívny 60 rokov, až do roku 2010. V tomto roku sa rozhodli urobiť comeback, a to v trocha divnom prevedení. Veritas RS III 2010 je nielen škaredý, ale vyzerá ako niečo, čo sa vám zjavuje v nočnej more. Zdá sa, že stlačili nesprávne tlačidlo a vytiahli z pekla monštrum. Ich zámery si však vážime.

5. Nissan Cube

Nissan Cube sa mohol starať menej o aerodynamiku, ale to rozhodne nie je dôvod, prečo mu nepridali na kráse. Nie je nám jasné, čo presne sa japonský výrobca automobilov snažil dosiahnuť, ale jedna vec na ktorej sa všetci zhodneme je, že toto auto bolo estetickým zločinom. Vozidlo bolo prvýkrát vyrobené v roku 1998 a dodnes je stále nasadzované do ulíc.

4. Weber Sportscars aka „to rýchlejšie“

Športové autá Weber boli prezývané Faster One. Ešte vhodnejšie meno by však bolo „škaredé“, pretože vzhľad auta je.. nechám slovo na vás. Toto bol pokus Švajčiarska odradiť Veyron od rekordu najrýchlejšieho pouličného legálneho auta v roku 2008. Výsledok? Zjavne im tak nejako nevyšiel.

3. Citroën Ami

Keď padnú myšlienky na Francúzsko, príde na myseľ jemná chuť vína, parfumov a módy. Bohužiaľ, jeden z ich automobilov je na zozname a je ozaj nepríťažlivý. Písal sa rok 1961, keď svet prvýkrát uvidel nadrozmerné svetlomety a podivný nový tvar tela s názvom notchback. Je to naopak hatchback, ktorý mu dal naozaj neatraktívny vzhľad a mizernú aerodynamiku.

2. Fiat Multipla

Fiat Multipla je ako predávkovať sa ohavnosťou. A na tomto zozname nesmie chýbať. Aj keby cieľom bolo navrhnúť najškaredšie auto na svete, nikomu by sa nepodarilo vytvoriť takú krutosť. Hrozivá vláda modelu sa začala v roku 1998. V roku 2010 sa taliansky výrobca automobilov rozhodol, že oči ľudí boli dostatočne napadnuté a zavrel výrobnú linku. Dnes zvyšky tejto skázy stále prenasledujú ulice.

1. Aurora

V jeden krásny deň v roku 1957 sa kňaz zobudil. Po tom, čo premýšľal o počte mŕtvych v dôsledku dopravných nehôd sa rozhodol zachrániť svet. Mal skvelý nápad. Chystal sa vybudovať najbezpečnejšie auto na svete. Urobil to a výsledkom bola Aurora. Nie sme si istí, aké to bolo bezpečné, ale bolo to neuveriteľne škaredé.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCoupé-SUV Samsung mieri do výroby
Nasledujúci článokČo prinesie nová parkovacia politika Bratislave a jej obyvateľom?