Domov Lifestyle Porovnanie Škoda Karoq vs. SEAT Ateca

Porovnanie Škoda Karoq vs. SEAT Ateca

Poslednú dobu sa akosi roztrhlo vrece z kompaktnými SUV

Na trh dorazila pred niekoľkými dňami dlho očakávaná Škoda Karoq. Nové SUV sa v Českej republike predáva od 529 900 korún. Na porovnanie s novou Škodou sme vybrali SEAT Ateca, ktorý stojí v podstate na rovnakom základe.

Pri porovnávaní vozidiel dvoch rozličných značiek je pre mnohých najdôležitejšia cena. Karoq je v najlacnejšej verzií dostupný za vyše 500 tisíc korún. Do predaja sa ale zatiaľ nedostala základná výbava, ktorá túto sumu posunie na nižšiu hranicu. V porovnaní so SEATom je v českých korunách zatiaľ drahší o 50 tisíc. Cenový rozdiel je v jednotlivých výbavách minimálny. V predajnosti má však Ateca náskok pred Karoqom jeden rok.

Maximálnu podobnosť týchto dvoch vozidiel charakterizuje aj zhodná dĺžka rázvoru 2638 mm. Malý rozdiel v podobe 20 milimetrov nájdeme v celkovej dĺžke vozidla. Vzhľadom sa však v prednej i zadnej časti autá líšia, čo zapríčinilo rozdiel v dĺžke. Hodnoty pri údajoch o motore sú taktiež totožné. Škoda i SEAT sú k dispozícií s benzínovým trojvalcom 1,0 TSI s výkonom 85 kW a aj s naftovou alternatívou 1,6 TDI s rovnakým výkonom. V tomto ohľade má Karoq ešte o jeden variant navyše, je ním objemnejší 1,5 TSI s výkonom 110 kW.

Už pri porovnaní dĺžky auta sme spomínali rozdiel zapríčinený inou stavbou prednej a zadnej časti vozidla. Dizajnéri sa vo vonkajšom vzhľade auta postarali o rozdiely. V zadnej časti sú pri oboch autách rozlične umiestnené svetlá, podobne tomu je aj pri kapote. Vo všeobecnosti však Škoda pôsobí robustnejším dojmom. Po odstránení značky na aute by však laik hľadal rozdiely len ťažko.

Výbava ponúkaná pri Karoqu a Atece ponúkajú mnoho bezpečnostných prvkov, niekoľko airbagov, službu Front Assist či parkovacie senzory a taktiež systém sledovania únavy šoféra. Základné komponenty ako klimatizácia či tempomat sú samozrejmosťou v zozname výbavy oboch áut. Obe vozidlá taktiež spĺňajú najprísnejšie normy, čo sa priestoru a pohodlia pre cestujúcich týka.

Predaj novej Škody je stále len na začiatku. Uvidíme, ako sa bude Karoqu dariť, ambície vkladané do tohto modelu sú veľké. Prekoná novinka Škody o rok staršiu mimoriadne podobnú Atecu ?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Nissan Leaf sa nám postupne odhaluje
Nasledujúci článokKaždé Volvo od roku 2019 bude elektrifikované!

3 COMMENTS

    • Dobrý deň, ktorý názov auta sme netrafili ? Článok je o Škoda Karoq a Seat Ateca. Kde tam vidíte chybu prosím ?

Comments are closed.