Lepšie povedané zlého majiteľa. Len málo slov môže opísať takúto stratu. Lamborghini Countach vyrobené na počesť 25. výročia totižto stratilo svoju súdnosť.

Aj keď sa dá opraviť, už to nebude to isté auto. Ak by ste ale mali záujem o nový projekt, na ktorom je práce viac ako na kostole, je tu ideálna možnosť kúpiť domrvenú karosériu. Na stránkach aukčnej spoločnosti Copart nájdete zvyšky známych vozidiel, ktoré boli za svojho života legendami.

Teraz sa predmetné vozidlo nachádza v Spojenom kráľovstve a preto má pravostranné riadenie. Jednoznačne sa jedná o auto vyrobené na počesť 25. Výročia predstavenia modelu Contach, pretože Vám to povie prah dverí. Predaj začal v roku 1988, a konkrétne rozbité Lambo nenavrhol nikto iný ako Horacio Pagani. Niekoľko rokov pred jeho odchodom na svoju vlastnú stranu pracoval pre taliansku luxusnú automobilku.

A všetci vedia, aké boli autá za jeho éry. Mechanicky je síce podobné Countach 5000QV, no neskorší model mal okrem iného upravený kryt motorového priestoru, zadný nárazník a zväčšené vzduchové boxy. Exteriérovým dizajnom sa ale zdá byť až príliš podobné svojmu rivalovi – Ferrari Testarossa.

Klame vzhľadom

Nedajte sa ale pomýliť. Tento model patrí pravdepodobne medzi najrýchlejšie a najrafinovanejšie Lamborghini Countach, aké poznáme. Z 0 na 100 za hodinu vyštartuje v priebehu 4,7 sekundy a maximálku má stanovenú na 295 km/hod.

Výrobné linky opustil naposledy v roku 1990, aby uvoľnil miesto svojmu nástupcovi v podobe modelu Diablo. V priebehu pribúdajúcich desaťročí sa Countach stal zriedkavým a teraz je o jedného menej. Predávajúci stanovil cenu tohto rozbitého krásavca na cenu, ktorú nikto neprihodil.

A takto by malo vyzerať vo svojej najlepšej forme

Konečná ponuka sa aktuálne vyšplhala na 4050 libier, čo je približne 4700 eur. Odhadovaná hodnota je pritom až 350 tisíc eur, takže kúpiť auto pod cenu sa v tomto prípade oplatí. Alebo nie? Škody na vozidle sú naozaj rozsiahle a oprava by nového majiteľa mohla vyjsť na oveľa vyššiu sumu.

Pravá strana utrpela najväčšie zranenia, zadné koleso je úplne ohnuté. Asi nikto radšej ani nechce vedieť, koľko stojí taká náprava na Lamborghini. Motor v podobe V12 sa zdá byť neporušený, ale bližšie preskúmanie by mohlo odhaliť ďalšie zlé správy.

Svetlá stránka tohto auta by mohla byť nielen morálna hodnota, ale aj interiér. Ten vyzerá byť vo všeobecnosti v poriadku. Mali by sme si ale naliať čistého vína – tento Countach je nepojazdný a pravdepodobne bude vhodný už len na náhradné diely.

Zdroj:                                                                                              carbuzz.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVozidlá automobilky Volvo sa naučia rozprávať medzi sebou
Nasledujúci článokŠkoda Vision GT je ďalším konceptom SUV