Domov Lifestyle Pezinská baba pohltená revom motorov

Pezinská baba pohltená revom motorov

Počas uplynulého víkendu sa na Pezinskej babe uskutočnili Medzinárodné preteky automobilov do vrchu -Proplusco Slovakia Baba 2017. Stretlo sa tu približne 110 áut z viacerých krajín, prevahu si zaistila Česká, Maďarská a Slovenská republika.

Absolútnym víťazom sa stal Dušan Neveřil z Českej republiky, ktorý predviedol svoje brilantné skúsenosti na Norme M20FC. Druhé miesto získal Dávid Komárek súťažiaci na Norme MF20FC KOMVET a tretiu priečku si zaistil Laszlo Szász jazdiaci na Reynarde F3000.

Počas celých pretekov sa dalo na čo pozerať. Víkend sa samozrejme nezaobišiel bez technických problémov. Hneď pri prvej jazde sa koleso Karola Tánczosa rozhodlo opustiť jeho Fiat Punto HGT a tak sa musel pretek prerušiť. Jozef Deme zrejme neodhadol ostrosť trate a tak jeho Mitsubishi Lancer EVO IX okúsilo odolnosť pneumatikovej bariéry. Takýchto prerušení bolo viac, ale našťastie sa ani jednému zo závodníkov či divákov nič nestalo.

Napriek ,,zahladeniu” výtlkov a menším opravám, ktoré sa pred pretekmi na Pezinskej Babe vykonali, bola trať dlhá 5,1 km podľa pretekárov miestami nemilosrdná. Tí museli pri rýchlosti niekedy až 140 km/h udržať svoje stroje pevne na ceste. Ale koniec koncov, trať ukázala kto má viac skúseností a väčšiu odvahu.

Celé majstrovstvá by sa samozrejme neuskutočnili, nebyť skvelej práce organizátorov, ktorý si predsavzali aj do budúceho roka odstrániť drobné chybičky a tak nastaviť laťku vyššie. Držíme palce!

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen navrhne vláde úpravu štyroch miliónov vozidiel
Nasledujúci článokTEST – BMW 316d

1 COMMENT

  1. 140??? na babe sa dá ísť cez 200 na dobrom aute 🙂 ja tam chodím bežne 140 na Mini Cooper S a to má len 190k….

Comments are closed.