Texasskú spoločnosť Hennessey nie je potrebné predstavovať. Úpravca je široko – ďaleko známy svojimi autami ako VelociRaptor, Exorcist, či otvorenou variantou Venom GT. Čo sa však stane, pokiaľ si do rúk zoberú pick-up značky Jeep?

Tuningová výstava SEMA v Las Vegas už klope na dvere a úpravca Hennessey svetu predstavuje ďalší bizarný kúsok zo svojej dielne. V útrobách spoločnosti sa postupne ale isto pracuje na hyperšporte Venom F5. Medzitým si mechanici na chvíľu odbehli a poriadne nadopovali Jeep Gladiator. Ten dostal motor z Dodgu Hellcat.

Čo sa teda reálne stalo? Ponúkaný agregát o objeme 3,6 litra, ktorý je v USA dostupný v tomto aute nedostanete. Pod kapotou pick-up si svoje miesto totiž našiel 6,2 litrový osemvalec doplnený o kompresor. V prípade balíku úprav HPE1000 Hennessey motor vyladilo na celkových 746 kW / 1014 koní a pridáva autu účinnejšie chladenie, lepší palivový systém, novú riadiacu jednotku a taktiež nerezový výfuk. Maximálny krútiaci moment tohto masívneho pick-upu je 1264 Nm a pohon všetkých štyroch kolies umožňuje tomuto monštru akcelerovať z 0 na 100 km/h v priebehu 3,9 sekundy. Hennessey svoj obrovský pick-up aj náležite pomenoval – Maximus.

Pri motore to však všetko iba začalo. Maximus prichádza s vyvýšeným podvozkom a novými tlmičmi a pružinami značky King. Chýbať nemôže odolnejšia hnacia hriadeľ a taktiež náprava Dana 60. Spriaznenú dušu vo forme off-roadového obutia Maximus našiel pri kolesách značky BFGoodrich. Taktiež auto disponuje novými nárazníkmi a vpredu je k dispozícií extra sada LED svetiel. Interiér vozidla obdržal nové čalúnené sedačky.

Cenovka? Tá sa pohybuje niekde na hranici 50.000 $ (46.000 €) samozrejme v závislosti od špecifikácie modelu. Pokiaľ by ste však siahli po úprave Hennessey, pripravte si trošku viac peňazí. Pri Maximusovi sa totiž hýbeme na základnej cenovke 225.000 $, čo je v prepočte okolo 200.000 €. Ak by Vás táto ponuka zaujala, tak by ste si mali pohnúť. Výroba je totiž limitovaná na 24 kusov.

HENNESSEY MAXIMUS 1000 | Hellcat-Swapped Jeep Gladiator!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhennesseyperformance.com
Predchádzajúci článokNová Škoda Octavia, takmer kompletne odhalený interiér!
Nasledujúci článokTest Honda Jazz 1,3 VTEC Elegance – kde je kráľom priestor