Epidémia nového koronavírusu má pravdepodobne na svedomí to, či sme so rozhodli tento rok niekam vycestovať alebo nie. Mnoho z nás sa rozhodlo teda pre dovolenku s autom. Nemecký výrobca Unicat chce zvýšený dopyt karavanoch uspokojiť týmto teracrossovým modelom TC55.

Ide o prepracovaný nákladný automobil MAN 4×4 TGM, ktorý má svoje útroby prispôsobené životu v skromnej domácnosti. V bežnej praxi sa používa pri ťažkých prácach v baniach, poľnohospodárstve a iných odvetviach, kde je potrebný výkon všetkých štyroch kolies a zosilnené oceľové zadné odpruženie. Začína sa vám myšlienka na TC55 páčiť?

S týmto karavanom TC55 nie je dovolenka ani počas pandémie problémom

Pod kapotou bežného MANU sa nachádza 6,9 litrový dieselový obor, ktorý poskytuje výkon 235 kW a je schopný prepraviť až 6 osôb s nákladom. Kombinácia nezničiteľného motora, terénnych pneumatík a veľkej svetlej výšky uľahčila spoločnosti Unicat jeho premenu na cestovateľa, ktorý sa nebojí terénu a ochránil by vás aj pri zombie apokalypse.

S týmto karavanom TC55 nie je dovolenka ani počas pandémie problémom

Spoločnosť Unicat vylepšila už tak dobré vozidlo a TC55 vzhľadom už nepripomína hospodársky voz, ale pretekárske auto z Dakaru. Zlepšenia sa v tomto prípade zamerali predovšetkým na prinesenie komfortu a účelov karavanu, nie na účasť na najnáročnejšej rally na svete. K zvýšeniu komfortu významne prispela stena s hrúbkou 5 centimetrov, ktorá sa skladá s polyesteru vystuženého sklenenými vláknami.

Vďaka bohatej zvukovej a tepelnej izolácii je obytný priestor príjemný vo všetkých ročných obdobiach. Nachádza sa tu aj kompletne vybavená kuchyňa, kúpeľňa, obývačka a dve spálne. Pri prípadnom tohto terénneho monštra dostanete aj 600 litrový zásobník na pitnú vodu, vonkajšiu sprchu, vykurovanie interiéru pomocou dieselového motora a 55 litrový výmenník na teplú vodu. Okrem potrebného príslušenstva (umývačka riadu, mikrovlnná rúra) je tiež vybavená držiakom na prepravu motoriek, generátorom, solárnymi článkami a koženým interiérom.

S týmto karavanom TC55 nie je dovolenka ani počas pandémie problémom

Aj keď v našej krajine sa prakticky nenachádzajú žiadni ľudia, čo by si kúpili takýto „karavan“ v hodnote niekoľkých 100 tisíc eur, epidémia spôsobila výbuch v kempingu. V USA a niektorých bohatších európskych krajinách existuje veľa kupcov takýchto luxusných príšer.

Zdroj: UNICAT

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEnyaq iV dostane nové svetlá. Budú ešte viac odkazovať na tradície
Nasledujúci článokSpoločnosť Volvo potichu sťahuje dieselové motory z predaja