Volkswagen Beetle, alebo lepšie známy ako chrobák, má v srdciach státisíc ľudí osobité miesto. Kedysi bol súčasťou kultúry, popularita moderných modelov sa nedá porovnávať s minulosťou. Čo ak sa ale niekto rozhodne, že ho zväčší na maximum?

Beetle sa možno už nevyrába, ale to nezabráni tomu, aby scéna s náhradnými dielami pokračovala v modifikovaní týchto malých vozidiel postavených pre obyčajných ľudí. A keďže je vposledných rokoch trendom prinášať stále väčšie a väčšie vozidlá. Tak prečo si nepostaviť Beetle, ktorý bude veľkostne väčší ako Hummer?
Scott Tupper a jeho otec sú dvaja fanatici z Kalifornie zamilovaný do chrobákov až tak, že chceli spraviť niečo po svojom a začal im behať chrobák po rozume. Ich cieľom bolo postaviť Beetle, ktorý by bol rovnako pekný ako klasický model, ale pritom by bol pohodlný a nebudete v ňom mať pocit, že vás v premávke ohrozujú aj cyklisti. Tak sa tohto nápadu chytili a začali budovať svojho vlastného chrobáka.

Zoznámte sa s VW Beetle, ktorý je väčší ako Hummer a má V8„Mali sme 59 kabrioletov Volkswagen, digitalizovali sme ich, rozobrali každý jeden kúsok, naskenovali a každú časť sme v počítači zväčšili o 40 %.“ Duo postavilo svoj Beetle na podvozku nákladného vozidla Dodge, ktorý bol ideálny pre veľkosť aj hmotnosť karosérie. Zväčšený chrobák má niekoľko vychytávok, ktoré by ste v starom modeli hľadali márne. Je tam napríklad posilňovač riadenia, vyhrievaní sedadlá aj klimatizácia.

Ubehlo veľa hodín a dní, kým sa všetko toto moderné vybavenie schovalo. Čo by to bolo predsa za klasiku, keby boli vidno tlačidlá elektrického ovládania okien? Tento veľký „hmyz“ poháňa vidlicový 8-valec s objemom 5,7 litra, to len keby si chcel niekto niečo dovoliť na pohľad slabšieho. Výbava agregátu spolupracuje s automatickou prevodovkou a simulovaným spojkovým pedálom, ktorý je vlastne druhá brzda.

We Built A Giant VW Beetle | RIDICULOUS RIDES

Toto auto pritom nie je iba rekvizita, ale funkčné vozidlo, s ktorým sa dá jazdiť bez problémov každý deň. Ako sám majiteľ hovorí, púta veľkú pozornosť. Veľa vodičov sa ho v snahe dobehnúť ani nepozerá na cestu a skoro nabúrajú. A Tupper hovorí, že toto je presne tá pozornosť, ktorú chceli autu venovať.

Vodiči pozor! September bude v Bratislave skúškou nervov

Zdroj: Youtube

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÉ DOJMY: Škoda Enyaq iV, najpokročilejšie auto svojej triedy!
Nasledujúci článokHyundai predstavuje modernizovaný model Kona a Kona N line