Grécky taxikár Konstantinos Bekio sa stal vo svojom rodnom meste hitom. Prečo? Svoj taxík pretvoril na pojazdnú diskotéku.

Bekiovi sa nepáčilo, že kvôli pandémii koronavírusu sú všetci jeho zákazníci smutní či vážni a tak si ako liek zvolil najprv dobrú hudbu. Teraz však pokročil o level vyššie a taxík má teraz vo vnútri skutočné disko svetlá!

Grécky vodič zmenil svoj taxík na diskotéku

„Videl som, že ľudia sú v tomto období vystresovaní, smutní, všetci mali jednoducho zlú náladu. Tak som si najskôr zapol rádio. Keď som zvýšil hlasitosť, videl som, že sa to ľuďom páči, bavili sa a usmievali. Aj keď bola jazda pomerne krátka, vychádzali z auta šťastnejší. A takto sa začal príbeh disko taxi.“

S výzdobou auta mu pomáhal jeho 11-ročný syn

Aj keď Grécko nebolo epidémiou Covid-19 zasiahnuté tak tvrdo ako iné európske krajiny, jeho ekonomika si tiež nepolepšila. Postihnutí boli najmä majitelia barov, reštaurácií a nočných klubov, ktorí majú od marca minulého roka zavreté dvere. V tom čase vykonával Bekio svoju prácu aj ako taxikár v severogréckom Solúne.

Tak ako všetky aspekty života, ani taxík premenený na diskotéku sa nepáči úplne každému. Niektorí sú však z neho nadšení. Niekoľko jeho stálych zákazníkov tvrdí, že už aj 5-minútové posedenie v tomto aute im dvihlo náladu. Bekiovi pri vybavovaní taxíka pomáhal jeho 11-ročný syn a jazda s diskotékou nasiaknutým tranzitom nie je o nič nákladnejšia. Tento človek chce skutočne iba zlepšiť náladu ľudí a povedal, že taxík bude túto úlohu plniť až do konca epidémie.

Viete si predstaviť podobný trend aj na Slovensku? Smutnou pravdou je, že najväčším ohniskom potenciálnej nákazy je práve verejná dopravná sieť, čiže autobusy, električky a vlaky. Preto sa väčšina z nás uchýlila k preprave s vlastným autom. Niekedy ale nie je zlé využiť taxík, ktorý nás pohodlne bez najmenšej snahy prepraví priamo pred prácu či obchod. Kto vie, či by sa u nás takýto taxík uživil, keď v piatok v noci už nevyužívajú taxíky spoločensky unavení občania.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJReuters
Predchádzajúci článokAko zazimovať auto? Rady a tipy.
Nasledujúci článokPolicajný Hyundai i30N, dočkáme sa tohto prírastku? Slovenská firma vyvinula jedinečný program!