Domov Lifestyle „Bobrie zuby“ aj na BMW E60. Výsledok naozaj nestojí za to

„Bobrie zuby“ aj na BMW E60. Výsledok naozaj nestojí za to

Obrovská čelná maska dostala nový názov: bobrie zuby. A čínsky výrobca ju pripravil aj pre BMW radu 5 generácie E60. A výsledok? Posúďte sami.

BMW radu 5 generácie E60, alebo teda z éry Chrisa Banglea (do ktorej patrí okrem iných aj rad 6 generácie E63/4 a hlavne rad 7 generácie E65/6/7), patrí medzi najkontroverznejšie modely mníchovskej značky. Oproti predchádzajúcej uhladenej generácie E39 išlo o výrazný krok do neznáma s experimentálnymi tvarmi karosérie, ale aj palubnej dosky. Tá po prvýkrát nebola natočená smerom na vodiča, ako to bolo u BMW zvykom. BMW E60 rozdeľuje fanúšikov značky na dva tábory: tých, ktorí ju milujú a tých, ktorí ju považujú za čiernu škvrnu inak čistej histórie automobilky.

V roku 2009 Bangle opustil BMW a na jeho miesto nastúpil Holanďan Adrian von Hooydonk, ktorý je v čele dizajnu mníchovskej automobilky dodnes. A práve za jeho éry sa dostal k slovu chorvátsky dizajnér Domagoj Dukec, ktorý má na svedomí obrovskú vertikálnu mriežku chladiča. Tú dnes nájdeme na modeloch M3 a M4, ale aj modernizovanom rade 7, veľkom SUV X7 či elektrických novinkách iX a i4.

Samozrejme, dizajn je subjektívna vec, niekomu sa zmena v štýle BMW páči, iným nie. No úprimne, aj v BMW si uvedomujú, koľko kontroverzie nové „ľadvinky“ prinášajú. Na druhej strane, takýto extravagantný štýl sa teší popularite najmä v Číne, kde BMW a množstvo iných značiek upiera veľkú časť svojej pozornosti. Predsa len, Čína je obrovský trh s veľkým potenciálom a bola by škoda ho nevyužiť.

Akcia vyvoláva reakciu, a preto sa príležitosti chopili tuningové firmy, ktoré ponúkajú upravený predný nárazník s omnoho menšími a tradičnejšími ľadvinkami. A, samozrejme, potom sú tu aj takí úpravcovia, ktorí „bobrie zuby“ prinášajú aj na staršie modely automobilky. Jednou z nich je aj čínska spoločnosť, ktorej názov v preklade znamená „tuningová firma“.

Tá sa zamerala na BMW radu 5 generácie E60, ktoré sa vyrábalo v rokoch 2003 až 2010. Akoby tej kontroverzie okolo generácie E60 nebolo málo, pridali aj kontroverznú masku. Nuž, či to starému BMW na kráse pridalo, alebo ubralo, je už na posúdení každého z vás. Každopádne, ak máte záujem týmto spôsobom vylepšiť svoje auto, máme pre vás dobrú správu: čínska tuningová firma posiela kit poštou do celého sveta, no pripravte si asi 350 eur.

Zdroj: autoforum / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutomobilka Ford investuje miliardy do masívnej elektrifikácie
Nasledujúci článokŠkoda Octavia Sportline: má naozaj všetko, čo potrebujete