Domov Lifestyle Toyota Tacoma a BMW E30? Zvláštna kombinácia, zaujímavý výsledok!

Toyota Tacoma a BMW E30? Zvláštna kombinácia, zaujímavý výsledok!

Toyota Tacoma a BMW E30? Zvláštna kombinácia, zaujímavý výsledok!

Nie, nejde o virtuálny tuning ani o 3D render. Kombinácia Toyoty Tacoma a BMW E30 naozaj reálne existuje. Ale úprimne, vyzerá až tak zle?

BMW radu 3 v druhej generácii, interne označenej E30, patrí k najikonickješím a najvyhľadávanejším youngtimerom. Vďaka kultovej maske so štyrmi samostatnými okrúhlymi svetlami a dvoma na výšku postavenými (na dnešné pomery miniatúrnymi) ľadvinkami vytvorila kultový obraz o BMW éry 80-tych a 90-tych rokov minulého storočia. Vedeli by ste si však predstaviť dizajn E30 napríklad na pickupe? Študenti z Shelby County Career Tech Education Center (CTEC) áno a rozhodli sa prednú časť BMW “prilepiť” na Toyotu Tacoma.

BMW a pickup?

Mníchovská automobilka nikdy oficiálne pickup v ponuke nemala, hoci určite si mnohí spomenú na koncept X7 SUV, či exkluzívne koncepty BMW M3 generácie E92 a práve E30, ktoré vznikli pri príležitosti oslavy 30-teho výročia modelov M3. Okrem toho sa BMW nikdy nevydalo cestou úžitkových vozidiel, ako napríklad konkurenčný Mercedes.

Ten na druhej strane s modelom X (teda v podstate len rebrandovaný Nissan Navara) zistil, že trh luxusných pickupov je extrémne malý. Nuž, koniec koncov, čísla vládnu svetom.

30 years of BMW M3 - driving scenes

 

To však neodradilo študentov z Shelby County Career Tech Education Center v meste Columbiana, v americkom štáte Alabama. Niet divu, že takýto výtvor vznikol práve v Spojených štátoch, modle pickupov.

Vzali BMW radu 3 z roku 1987 a Toyotu Tacoma z roku 2001. Zo starého BMW odrezali prednú časť pred A stĺpikom a navarili ju na podvozok a karosériu Toyoty, ako vyplýva z príspevku Alabama Auto Show na Facebooku. Vznikol tak zvláštny, no zaujímavý hybrid, ktorému dominuje klasicky nemecká predná maska.

Študenti si na práci dali záležať, no vekový rozdiel a nekompatibilita oboch darcov je zreteľná na viacerých miestach. Zrejme najviac udrie do očí napasovanie hornej hrany blatníkov so začiatkom A stĺpika, alebo výrazne odlišne tvarované predné a zadné podbehy.

Mimochodom, obe autá boli pred rezaním vyradené z prevádzky, takže srdcia všetkých skalných fanúšikov môžu ostať pokojné.

Čo poviete na tento študentský výtvor? Že BMW a Toyota nejdú dokopy? Nuž a čo dvojičky Supra a Z4…

Zdroj: carthrottle / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektromobilita značky Mercedes-Benz sa rozvíja. Predstavili nový model EQB !
Nasledujúci článokPrichádza Volkswagen ID6, no zatiaľ iba pre čínsky trh