Rôznych excesov od renomovaného úpravcu Brabus sme si stihli za tie roky určite všimnúť. Nová trieda S sa tomu takisto nevyhne, no zatiaľ sa pracuje s tým, čo je k dispozícií.

Nemecká úpravcovská spoločnosť oficiálne odhaľuje svoj najnovší počin. Tentoraz si do parády zobrali novinku v podaní Mercedesu-Benz triedy S. Pochopiteľne sa zamerali na vozidlá, ktoré už z linky schádzajú s AMG packetom. Základom úpravy je aerodynamický packet s vysunutým zadným nárazníkom, ktorému doslova dominujú mohutné koncovky výfukov. Do ponuky takisto pribudne aj karbónové krídlo či masívne brzdy.

Ako sme si už pri Brabus-e zvykli, tak auto je pochopiteľne dané čo najviac k zemi. V závislosti od zvoleného jazdného režimu však totiž vozidlo môže ísť nižšie až o 25 milimetrov. Brabus však tvrdí, že na celkové jazdné vlastnosti to nebude mať absolútne žiaden vplyv. Novinka bude postavená na 19“ alebo 21“ diskoch. Pneumatiky budú voliteľné, k dispozícií bude značka Continental, Pirelli, či Yokohama. Na pôvodne ukázaných fotografiách je vozidlo postavené na 21“ kolesách Pirelli P Zero s rozmermi 265/35 vpredu a 305/30 vzadu.

Brabus je takisto známy aj svojimi motorickými úpravami. Motorizácia S 500 4Matic bude mať motor vyladený na finálnych 368 kW / 500 koní a maximálny krútiaci moment 590 Nm. Nárast oproti sériovému výkonu je tak o 48 kW a krútiaci moment narástol o 70 Nm. Aj vďaka týmto parametrom táto vyše dvojtonová ultra limuzína dokáže z pokoja na 100 km/h zrýchliť v priebehu 4,7 sekundy. Maximálna rýchlosť bola elektricky limitovaná na 250 km/h, no predpokladáme, že bude postačovať pár slov a dokážu to odblokovať.

Čo sa však týka vyššieho výkonu, prípadne niečoho extravagantnejšieho, na to si budeme musieť počkať pri väčších motorizáciách. Žiaľ zatiaľ to nezachráni ani úprava najvýkonnejšieho dieslu S 400 d, ktorý dokáže produkovať maximálny výkon 370 koní a krútiaci moment na hodnote 750 Nm. Brabus tak určite nepovedal posledné slovo, teraz je to už iba na automobilke, kedy príde s výkonnejšími motorizáciami.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbrabus.com
Predchádzajúci článok10 rád ako sa postarať o auto po zime. Prezutím to len začína, toto rozhodne nemôžte zanedbať!
Nasledujúci článokFerrari na elektrinu ? Realita už v roku 2025 !